Gripen visade på fredagskvällen skillnaden mellan Elitserien och Allsvenskan när de körde över hos med i kvalseriens andra match.

Det var med gott mod vi i fredags åkte till Trollhättan trots förlusten mot Frillesås. Mot Ggripen skulle det dock visa sig bli en ensidig historia där vi blir sressade och pressade till på tok för mycket individuella misstag som gör att siffrorna rann iväg.

Laget:
Jakob Knutsson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Viktor Johansson ytterhalvor.
Filip Lydén och Jonathan Svensson defensiva mittfältare.
Philip Lindqvist och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Iisakki Kaivola på topp.

Bänken: Anton Svensson reservmålvakt, Martin Lindqvist, Marcus Bodin, Lukas Mattsson, Filip Johansson.

Första halvlek:
Gripen börjar med boll men vi vinner den och kan ställa om genom Philip Lindqvist men Gripen bryter.
Hemmalaget slår sedan en lyra som Gustav Wallin kan ta ner och vi försöker sedan en lyra men den blir lång.

Gripen får sedan matchens första hörna efter att ha kommit ner till höger, lång hörna, skott över. Ny hörna kort därpå efter felpass på mittplan av oss, detta hörnskott tar vi i ruset.
Jonathan Svensson kommer sedan centralt och sätter ut vänster till Lukas MAttson som spelar in bollen mot mål men målvakten tar den. Gripen slår i nästa sistuation en flipp som Wallin kan slå undan på tennis.

Vi tar ledningen
Matchminut 12 nu, bollen ut höger till Lindqvist som går runt och vinner vår första hörna. Fransson skjuter, i muren, retur och den är Viktor Lindahl först på och sprätter upp i taket från nära håll, vi leder med 1-0.

Vi har sedan en bra boll på djupet som Iisakki Kaivola tar emot och akn avsluta på men skottet täcks.

Gripen får sedan en ny hörna, skott räddning men hemmalaget är hetast på returen och slår den i mål, 1-1.

Bara två minuter senare, ett perfekt lyft, vi hinner inte med och det är friläge, väntar ner Jakob Knutsson och lägger bollen i mål 1-2.

Filip Johansson jobbar sedan bra och vinner boll och kommer till avslut men Tervonen räddar. JOnte har sedan ett inspel från höger till Fransson som skjuter men ny räddning.

Gripen utökar sedan, bollen ut vänster till Erik Quiros som går ner och slår in bollen mot mål, den går förbi tre av våra gubbar som missar den och då kan Rudell enkelt slå in den från nära håll, 1-3, ett riktigt skitmål som inte får ske.

Lydén åker på en smäll
Matchminut 22 nu, Filip Lydén driver upp bollen, försöker gå insida men där är det stängt, tyvärr är tacklingen med röv plus armbåge och träffar illa, Stort jack över nästan och Filip som oockså är vimmelkantig får utgå.
Tio minuter utvisning på Gripens Savelyev. När situationen skedde är det svårt att se att det är en armbåge, speciellt från vår sida där båsen är och vi reagerar därför inte så kraftfullt och domaren ser inte hller armbågen då 2-3 hemmapselare är emellan honom och situationen. Våra spelare reagerar heller inte så starkt då de heller inte uppfattar situationen ordentligt heller då deras sikt oxå är skymd.
Däremot är kameravinkeln på tvsändingen perfekt och där ser man tydligt att det är en armbågstackling. NÅgot som domarna ockås säger när de ser det i repris från andra hållet.

Diskussionerna om denna tackling har gått heta på sociala medier, alla har ärtt till sina åsikter, och vi är säkerligen lite färgade också. Man kan tycka att det är stängt insida och att det är är bollförarens ansvar att inte gå in i den situatioen när det är stängt, absolut och det håller vi med om, men sättet tacklingen utförs på är inte okej vilket vissa verkar tycka, att man inte ser på tvbilderna att det är en solklar armbåge förbryllar i alla fall underteckand, eller är jag så färgad? Hade tacklingen, so en del också säger, varit med bröstet,och inte att man vänder upp rövern som inte heller det är okej enligt regelboken, och därutöver även gör en ful armbågstackling som definitivt inte är okej enligt regelboken, ja då hade det inte ens varit utvisning.
Många åsikter och diskussioner på sociala medier är bra och korrekta och bra att vi tar för att få sporten framåt, men en del åsikter, gärna från folk som gillar att vara anonyma är bara skrämmande att läsa.

Filip missar förmodligen ett par matchen med befarad hjärnskakning. Vi hoppas du mår bra så snart som möjlit Filip!.

Tillbaka till matchen
Matchen forsätter och vi får ändra om lite i positionerna för att täcka bortfallet av Lydén.
Hörna Grioen, skott i andraläget som Knutsson räddar.
Hörna för oss som vi skjuter utanför.

Ny hörna till oss, vi missar skottet och dessutom missar vi att ta andrabollen och tillåter Vicotr Petersson att åka från eegen planhalva rakt igenom och skjuta, 1-4. billigt.

Måns Racov åker sedan ut 10 minuer för fasthållnig när Gripen får en omställning och tre minuter senare, i matchminu 37 gör Gripen 1-5, avslut, räddning, retur i mål.

Vi har sedan ett av få bra anfall från vår sida, Wallin till Iisakki tillbaka till Wallin, pass in i banan till Viktor J som skjuter men utanför. Gripen har sedan en lyra som Martin Lindqvist läser och kan gå in och ta ner med kroppen.

Paus. 1-5.