Om Åby Tjureda IF

Åby Tjureda IF är en ideell idrottsförening i Småland, med bandy och fotboll. I vår förening finns över 1200 medlemmar.  Herr A-laget spelar sina matcher i Bandyallsvenskan i den prisbelönta bandyhallen Eriksson Arena som fungerar som hemmaplan för klubben.

Åby Tjureda IF har sin verksamhet inom Smålands bandyförbund distrikt. Hedersordförande sedan 2019 är Owe Svensson, som var ordförande för föreningen i 53 år och även ordförande för Svenska bandyförbundet 1997–1999. Nuvarande ordförande för
föreningen är Malin Svensson.

Per-Anders Gustafsson, Carolina Sköld, fd. statsminister Magdalena Andersson, Owe Svensson & Malin Svensson.

Vår vision

Vår vision handlar om att skapa en gemenskap som präglas av engagemang, respekt, glädje, inkludering och demokrati. Det handlar om att skapa en plats där alla är välkomna och där varje medlem kan känna sig delaktig och uppskattad. Visionen handlar också om att främja ett aktivt och hälsosamt liv, där deltagarna kan utveckla sina färdigheter och stärka sin självkänsla.

Föreningen vill uppmuntra till ett inkluderande samhälle där alla har samma möjligheter att delta och bidra till gemenskapen. Genom att skapa en miljö där respekt och demokrati råder, vill föreningen också främja en kultur av öppenhet och tolerans.

Genom att följa vår vision kan föreningen skapa en meningsfull och givande gemenskap som stödjer och utmanar varje medlem att växa och utvecklas.

Eriksson Arena

Eriksson Arena är en imponerande ishall för bandy som ligger i skogen utanför Åby i Växjö kommun i Sverige. Med en yta på 9 400 kvadratmeter och en takhöjd på 12 meter är den en av de största arenorna i sin kategori. Hela byggnaden är dessutom isolerad för att säkerställa en optimal inomhustemperatur under alla årstider.

Arenan har två långsideläktare som rymmer sammanlagt 1 900 stå- och 100 sittplatser. Eriksson Arena byggdes till en kostnad av 43 miljoner kronor, varav 38,7 miljoner kronor lånades från Växjö kommun.

Arenan invigdes den 13 november 2019 och har sedan dess blivit en viktig mötesplats för lokala bandyentusiaster.

År 2019 fick Eriksson Arena det prestigefyllda priset ”årets arena” av tidningen Sport & Affärer. Detta erkännande visar att arenan inte bara är en imponerande byggnad, utan också en plats där både spelare och åskådare kan uppleva en fantastisk bandyupplevelse.

Eriksson Arena har också varit värd för flera stora evenemang, inklusive världsmästerskapen i bandy för damer och herrar. År 2022 spelades världsmästerskapet i bandy för damer i hallen och 2023 års mästerskap för damer och herrar spelades även där. Detta visar att Eriksson Arena är en av de ledande ishallarna för bandy i Sverige och en stolt representant för Växjö kommun.