A-laget har gjort klart med Christian Boman som assisterande tränare för den kommande säsongen.

Efter att ha lagt målvaktshandskarna på hyllan tidigare i vår så går nu Christians resa inom bandyn vidare med att kommande säsong vara assisterande tränare I Åby/Tjureda till huvudtränare Johan Svensson.

Christian bor i dagsläget i villa i Vetlanda tillsammans med sambon Elin och hunden Atlas. Han är fostrad i Gripen/Trollhättan och flyttade 2007 till Nässjö för att gå i bandygymnasiet där. Under hans tid i Nässjö bodde han tillsammans med ÅTIF-produkten Fredrik Otterberg.

Spelade i Åby 2016/17
2010 flyttade han till Vetlanda för spel i VBK där han stannade till och med säsongen 2016/2017. I slutet av säsongen 2016/2017 utlånades han till ÅTIF och hade stor del i ÅTIF uppflyttning till Allsvenskan. Säsongerna 2017/2018 och 2018/2019 spelade han för Tranås BoIS för att sedan återvända till VBK där han spelade fram till i våras då han avslutade sin aktiva spelarkarriär.

Christian har nu valt att skriva ett 1+1 avtal som assisterande tränare för ÅTIF i och med hans fortsatta intresse för bandyn och för att bli tränare. Att valet föll på ÅTIF förklarar han med att han fick en väldigt bra känsla av föreningen under den korta tid han spelade i föreningendär han upplevde ett stort engagemang och värme från alla runt laget.

En välskött förening som är mån om alla som kommer till dem
Christians känsla är att föreningen är välskött och mån om dem som kommer till föreningen. Christians egen ambition med tränaruppdraget är att han vill pröva sina tankar och idéer genom att överföra dessa till spelarna i laget och till ledarna runt laget. Han säger att det kommer bli intressant att tillsammans med Johan som huvudtränare föra laget till Elitserien igen!

Christian tror att genom sin styrka att se individen bakom bandyspelaren så kommer han få alla att trivas och därmed prestera bättre utifrån sina och lagets gemensamma förutsättningar.

Riktigt roligt att ha Christian tillbaka i Åby och vi hälsar honom hjärtligt välkommen!