I den tredje omgången av Allsvenskan väntar den första utav fem utematcher när vi gästar nykomlingen Tranås BoiS på fredagskvällen.

Första bortamatchen, och första utematchen för säsongen står för dörren när vi åker till Tranås på fredag eftermiddag. I skrivande stund ska det vara uppehåll och runt 5 grader så det bör kunna bli skapliga förhållanden men ute är ute och vi är förberedda på att att det kommer att bli helt annorlunda våra två första matcher.

Tranås.

Efter ett par år i Division 1 är nu Tranås tillbaka i Allsvenskan där de hör hemma. Man har i stort sett samma lag som man gick upp med spetsat med något nyförvärv, bland annat nye spelande tränaren Simon Hagström.

Man har som målsättning att klara nytt kontrakt och när vi mötte dem i Supercupen för ett par veckor sedan visade de upp ett bra spel långa stunder där man släppte bollen till varandra och spelade enkelt. Man har haft en hel del otur med skador under försäsongen och ett par spelare saknas fortfarande men man ställer trots det upp med ett slagkraftigt lag.

Man förlorade premiären borta mot Boltic med 6-3.  I förra omgången hämtade man upp underläge till 6-6 borta mot LAIK och tog sin första poäng för säsongen. Man har ett par spelare som varit med på denna nivån tidigare, tidigare nämnde Hagström som spelar libero. Individuellt skicklige Konstantin Akhlestin, målfarlige Emil Ring, Tobias Petersson och Johan Nilsson, för att nämna några.

Denna match blir premiär hemma för Tranås, och dessutom första matchen på hemmaplan på flera år i Allsvenskan, så räkna med ett taggat hemmalag som kommer ha mycket stöd på läktaren. Tranås har haft is i två veckor, mycket imponerande i detta vädret, och har kunnat träna på bra, så de kommer således vara mer bekväma i de förhållanden som det förmodligen blir.

Viktigt att vi kommer med rätt inställning och har en bra gameplan.

För vår del är det viktigt att vi som alltid har rätt inställning och att vi har en bra gameplan baserat på förhållandena som kan bli. Vi har gjort två väldigt bra matcher inledningsvis och det gäller att vi är ödmjuka och fortsätter att ta jobbet. vi vet att Tranås är ett bra lag och att vi måste komma upp i nivå och gå in för uppgiften ordentligt.

Denna matchen kommer vinnas av det lag som har bäst inställning och som vågar spela sitt spel och ta för sig.

Vi har haft bra träningar och snack i veckan och åker till Tranås väl förberedda.

Matchstart fredag klockan 19.30 på OEM Arena i Tranås.

——————————————————–

Läs vad Tranås säger inför matchen på sin hemsida HÄR.

Läs vad Smålandsposten skriver inför matchen HÄR, (Kan kräva inloggning)

Läs vad Bandypuls skriver inför matchen HÄR (kan kräva inloggning)

——————————————————–

Följ matchen via Bandygrytan
Följ matchen på Bandygrytan HÄR.

——————————————————–

Matchen sänds på Bandyplay som du hittar HÄR, samt på SMP, som du hittar HÄR, för dig med konto hos dem.