Katrineholm Bandy var laget som gästade oss i helgens andra match. Ett Katrineholm som under lördagen gjorde en bra match mot Nässjö men fick stryk med 4-3.

Vi visste att det skulle bli en tuff match, Ett ungt skridskostarkt Katrineholm på andra sidan och som alltid stort fokus på vårt försvarsspel.

Linus Toresson ut och Melvin Mattsson in i laget, annars samma lag som vi hade i lördagens match.

Laget:
Anton Svensson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Algot Thuresson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Filip Johansson och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Viktor Johansson på topp.

Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Linus Karlsson, Melvin Mattsson, Jonathan Alm Husberg och Lukas Mattsson.

Första halvlek:

Katrineholm med avslag och man kör direkt ett lyft ut mot höger som dock blir för långt. Vi vill inte vara sämre och provar också ett lyft genom William Liw som Viktor VJ Johansson plockar ner och kommer till avslut på, men utanför.

Matchminut fem, Katrineholm med en boll på djupet som inte hittar rätt adress och går ut över kortlinjen. Anton säter igång igen och rullar ut till Liw som åker mot mittlinjen och vänder ur och sätter in Viktor Lindahl, Lindahl tar bollen till mittplan, spelar i sida till Jonathan Jonte Svensson som fortsätter framåt och sedan spelar i sidled tillbaka till Lindahl som kan kliva in i Katrineholms lag och sedan återigen sätta ut bollen åt vänster till Jonte som kommer in i straffområdet från vänster helt fri och kan lyfta bollen förbi målvakten i den bortre gaveln. 1-0 och en riktig drömstart för oss.

Katrineholm går sedan till anfall men Jonathan Alm Husberg jobbar bra och kan bryta ute vid sargen.

Vi har börjat ganska piggt offensivt, Algot Thuresson testar skott som målvakten klarar. Viktor VJ Johansson bryter när gästerna har bollen och kan passa till Husberg som skjuter, ny räddning av Katrineholms duktige målvakt.

Straffmiss

Vi har spelat drygt tio minuter nu. vi anfaller och kommer ner till vänster och kan spela in bollen mot straffpunkten och den går fram till Måns Racov som fyllt på från sin backplats. Racov höjer klubban för att skjuta men blir tacklad och domaren blåser och pekar på straffpunkten.

Fransson tar straffen men skjuter den rakt i magen på målvakten som även håller bollen och inte släpper någon retur.

Katrineholms målvakt Lasse Korhonen räddar Filip Fransson straff som går rakt på honom.

 

vi försöker att inte gräma oss för mycket över straffmissen utan fortsätter att skap en del chanser framåt. Dock är Katrineholm väldigt rappa och spelar väldigt rakt och vi tar inte riktigt jobbet defensivt vilket för att de får komma till en del lägen också, samt att vi blir fallande lite för mycket stundtals och får inget tryck på deras bollförare.

Vi skapar en hörna som vi skjuter utanför. Jonte har ett skott som räddas av målvakten och vi har en fin omställning genom Filip Johansson som spelar till Husberg som skjuter men det täcks till en hörna som vi sedan skjuter utanför.

Drömmål och det är reducerat

Kvarten spelad nu. Återigen blir vi öppna i mitten och Katrineholm kan sätta en passning igenom oss in på Niklas Eriksson som tagit en åkning bakom vårt mittfält och framför backlinjen där vi ger han oceaner av yta, han tar emot och ur vänstervinkel från 25 meter klipper han till och får drömträff, bollen, som först ser ut att gå flera meter till höger om målet och dessutom över är stenhård och böjer sig som en banan rakt ner i bortre krysset, 1-1.  Vår Filip Fransson, som själv klipper dit ett par rejäla pärlor varje säsong får ursäkta men detta är ett av de mäktigaste skotten undertecknad tror vi har skådat i Eriksson Arena och frågan är om vi inte här såg årets mål. Vackert!

Vi får som sagt inte till vårt försvarsspel som vi vill och det är farligt varje gång gästerna har bollen. Anton Svensson får göra en bra räddning på ett hörnskott och minuten senare en ny räddning när Katrineholm kommer till avslut.

Katrineholm, ofta anförda av lagkaptenen Niklas Eriksson, kom flera gånger i farliga anfall, här har vi fått styrning på honom ut till kanten och avvärjde så småningom.

Katrineholm har sedan ett nytt skott från vänster och Anton får jobba nu, räddning till hörna. Även hörnan räddar Anton och vi lyckas slå undan returen. Vi har sedan en omställning, Katrineholm lyfter in en boll i vårt straffområde som Liw slår undan ut till sargen där Lukas Mattson kan ta den och passa till Jonte som kliver iväg. Jonte drar sedan en passning diagonalt mot Fransson till vänster men en försvarare kan bryta passen ut till en hörna för oss. skott på mål på hörnan men målvakten räddar.

Vi närmar oss halvtimmen spelad nu. Bra brytning ute vid sargen till vänster av Algot som driver upp till mittlinjen sätter kort till Jonte som droppar till Filip Johansson som skär in i banan och droppar till Liw som i sin tur släpper till Lindahl. Lindahl kliver rakt in i Katrineholm och kan sedan passa ut till höger tillbaka till Liw som helt ensam kan åka in i straffområdet och iskallt vänta ner målvakten och gå utsida om honom för att slå bollen i mål från snäv vinkel. 2-1.

Katrineholm kvitterar direkt

Men vi får inte vara i ledningen länge. Katrineholm får återigen komma in i oss alldeles för enkelt, slår en kort pass som vi lyckas bryta på straffpunkten men gästerna är hetare än oss och tar andrabollen och kommer till avslut från straffområdeslinjen och bollen går in mellan benen på en skymd Anton, 2-2.

Gästerna har sedan en bra omställning men skottet utanför målramen, Vi har sedan ett läge när VJ skjuter, men rakt på målvakten.

Det känns som Katrineholm har momentum nu och har tagit över en del. Anton får rädda ett nytt avslut och vi har svårt i vårt försvarsspel för att vi inte åker tillräckligt med skridskor. Matchklockan står på 40 och gästerna anfaller igen, denna gång till höger, vi stöter och de kan sätta en passning ut till sarg, gå ner mot kortlinjen och spela in bollen mot mål och från nära håll är man hetast och kan stöta den i mål på volley. 3-2 till gästerna.

Kvitterat

Men trots att spelet inte klaffar så maler vi på och kan kvittera i den 42a matchminuten. Fransson testar skott som täcks, Lindahl plockar upp bollen, hotar och vrider ur för att vrida in centralt igen mitt på Katrineholms planhalva och dra på sig fem man, släpper bollen bakåt till Racov som tar emot, tar några meter och spelar ut vänster till Jonte som lyfter diagonalt mot bortre ytan av straffområdet där VJ kan ta ner och sedan dra en utrusande målvakt och slå bollen i mål. Kvitterat till 3-3.

Katrineholm har sedan en lyra till innan paus men den tar Gustav Wallin ner utan problem, kort därefter blåser domaren av första halvlek.

 

Paus

Ingen bra halvlek av oss defensivt, vi är inte där och tar inte sista metern i det defensiva jobbet vilket gör att Katrineholm tillåts att skapa många chanser. vi blir också alldeles för fallande när de har bollen och de kan då bygga upp sina anfall långt in få vår planhalva utan press vilket straffar oss gör det jobbigt för oss defensivt. Så bättre jobb defensivt i andra om vi vill vinna matchen. Offensiven känns helt okej, vi skapar en del och vet att lägena kommer om vi bara kan sätta defensiven.

 

Andra halvlek

Vi har avslag men det är Katrineholm som skapar första läget i halvleken när de får en hörna, Anton räddar. gästerna passar sig sedan fram till höger och kommer till avslut fån snäv vinkel som Anton tar.

vi får sedan en hörna när Jonte passar VJ i straffområdet och Katrineholm kan bryta bollen över kortlinjen. Filip Fransson klipper till och bollen går stenhårt över huvudet på målvakten som inte hinner få upp händerna upp i nättaket, 4-3.

Vi får sedan ett frislag på offensiv planhalva, Lindahl tar bollen och spelar över till vänster till Fransson som skjuter och bollen tar på en försvarare och ändrar riktning men målvakten klarar med en benparad av att parera bollen ut till en hörna till för oss. Hörnan sätter vi på mål men målvakten räddar den.

Fyra minuter sedan vi tog ledningen, och precis som tidigare i matchen får vi inte leda länge denna gången heller. Katrineholm kan återigen spela i oss mitt få vår planhalva och sätta en diagonal passning ut till höger där vi inte är med i markeringen och Niklas Eriksson blir helt fri och kan dra bollen förbi Anton som kommer ut och försöker täcka och sedan slå den i mål samtidigt som han går omkull på Antons benskydd. 4-4. Snyggt anfall och mål, men återigen lite tafatt försvarsspel av oss.

Gästernas Niklas Eriksson oroar igen men Gustav Wallin kan störa så pass mycket att skottet går utanför.

Böljande spel

Spelet böljar ganska mycket fram och tillbaka nu. Jonte har ett skott som målvakten räddar med en benparad. Fransson kan sedan kliva runt till vänster och vinna oss en ny hörna. Skottet i ruset. Katrineholm testar en lyra som blir för lång. Vi får en ny hörna när Lindahl kliver iväg, återigen fastnar den i ruset. Katrineholm har sedan en hörna som vi tar med vårt rus.

Klockan har nu tickat upp på 75 minuter. det är nu allt burkar avgöras i matcherna, de sista 15 minuterna.

Hörnorna fortsätter åt bägge hållen. Gästerna har ytterligare en som vi tar med vårt rus innan vi får en ny hörna efter an bra omställning där Fransson spelar VJ som spelar vidare till Lukas Mattsson som fixar hörnan. Nytt skott i ruset. Katrineholm har sedan ett frislag utanför innan vi får ytterligare en hörna sedan Jonte skjutit och målvakten räddat och bollen gått över kortlinjen. Nytt skott i Katrineholms rus.

Fransson x2

Åtta minuter kvar nu av ordinarie matchtid. Katrineholm anfaller men vi bryter bra genom Racov mitt på egen planhalva och kan ställa om. Racov tar bollen till mittlinjen, spelar kort i sidled till Jonte som kliver på och hotar och vänder ur nästan framme vid straffområdeslinjen och sätter bakåt till Fransson som åker diagonalt över till vänster och klipper till, pang, stenhårt i bortre krysset  och vi leder med 5-4.

Filip Fransson har precis gett oss ledningen med 5-4 med ett mäktigt skott och firar här med Algot Thuresson.

Vi får sedan ett jätteläge att utöka när vi får frislag rakt framifrån två meter utanför straffområdeslinjen på offensiv planhalva, Liw slår frislaget till VJ som smugit in i straffområdet men VJ slår bom på bollen när han ska skjuta och chansen försvinner. Istället kan vi utöka två minuter senare. Algot bryter fint vid sarg på sin vänsterkant, kliver iväg och spelar en kort passning till Jonte som åker in 10 meter på offensiv planhalva och där droppar till Fransson som kommer från sargen och skär inåt i banan och rakt framifrån höjer klubban och skjuter och bollen går in går in vid stolpen, målvakten är på den men orkar inte styra den utanför målet. 6-4.

Katrineholm försöker nu en sista anstormning, det är ungefär fem minuter kvar av matchen. Man har ett skott som går utanför och en lyra som blir för lång. Vi har sedan ett nytt fint anfall, Lindahl till Jonte till Filip Johansson till höger som går rakt mot mål och avslutar men målvakten gör en ny fin räddning till en hörna som vi skjuter utanför.

Jonte får sedan en bra passning av VJ och kommer till avslut som går i stolpen.

Vi är inne på stopptid nu. VJ åker ut för hakning och kort därefter åker även Algot ut för samma sak. Men Katrineholm hinner inte skapa någon mer chans och domaren blåser till slut av matchen.

Vinst med 6-4. 

 

Summering

Oj oj oj, vilken match. Vi får inte vårt spel att stämma men kämpar ändå på och är som vanligt starka sista kvarten där vi också lyckas avgöra matchen till vår fördel mycket tack vare Filip Franssons fina skytte.

Stark att vinna matchen dels då det är den andra matchen på två dagar och dels då vårt spel hackar.

Katrineholm imponerar och är bra och ger oss en rejäl fight ändå in i slutet. Niklas Eriksson visar fin form med sina tre mål varav kanonskottet till 1-1 och målvakten  Lasse Korhonen gör många fina räddningar även om vi ibland hjälper honom genom att skjuta rakt på.

Summerar vi matchen, och helgen, så är det som sagt starkt att ta full pott, Endast vi och Nässjö som gör det och det visar hur svårt det är att göra det i dubbelhelgerna.

Extra beröm idag till Filip Fransson som med sina tre mål i andra halvlek blir tungan på vågen.

Nu laddar vi om med träningar i veckan och sedan är det ny dubbelhelg som väntar när vi på fredag åker till Falun. Match mot Falu BS på fredagskvällen och sedan match på lördag eftermiddag  mot Ljusdals BK som skuggar oss i tabelltoppen en poäng bakom.

*****************

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 3 st, Jonathan Svensson, William Liw, Viktor Johansson,

Assist Åby/Tjureda:
Viktor Lindahl 3 st, Jonathan Svensson3 st.

Andra-assist Åby/Tjureda:

Filip Johansson, Måns Racov, Algot Thuresson.

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad Katrineholm skriver om matchen på sin hemsida HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.