Ny dubbelhelg, Denna gången på bortaplan i Dalarna och Hälsingland.  

Första stoppet ICANIWILL Arena i Falun på fredagskvällen och match mot Falu BS. Jakob in i målet och Svante Karlsson med på bänken, annars samma lag som senast.

Laget:
Jakob Knutsson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Algot Thuresson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Filip Johansson och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Viktor Johansson på topp.

Bänken: Anton Svensson reservmålvakt, Linus Karlsson, Lukas Mattsson, Jonathan Alm Husberg och Svante Karlsson.

Första halvlek:

Falu BS med avslag och de drar direkt en lyra med dålig adress som Linus Sankan Sandqvist enkelt kan ta ner. Vi hade läst på och visste på förhand att Falu Bs skulle spela mycket lyror.

Vi bygger sedan upp vårt första anfall efter ett par minuter, Viktor Lindahl tar bollen över mittlinjen, spelar kort höger till Filip Johansson, får tillbaka bollen och åker rakt in i Falu BS lag och spelar en kort passning till William Liw som kommer åkandes in i straffområdet mellan försvararna. Men försvararna hinner upp Liw och kan störa så pass att Liw inte kan avsluta och målvakten tar bollen.

Vi får sedan vår första hörna efter en omställning, skottet i ruset. Tre minuter senare, Filip Johansson till Jonathan Jonte Svensson till Lindahl som avslutar och bollen täcks ut till ännu en hörna. Viktor VJ Johansson klipper till och får bra träff och bollen sitter lågt i jämte målvakten och går i mål. 1-0 till oss.

Svante Karlsson är sedan centimetrar ifrån att ta emot en fin lång djupledsboll av Liw men når den inte riktigt, och Jonte har en flipp som VJ tar ner med hög klubba varpå Falu BS får frislag.

Vi har spelat dryga kvarten nu. Algot Thuresson kommer till avslut men det täcks. Falu Bs försöker med en ny lyra återigen rakt på Sankan som enkelt slår undan.

Linus Sandqvist slår undan en lyra från Falu BS.

 

Hemmalaget kvitterar

Jonte kan sedan gå rakt in i Falu BS och rakt framifrån ta avslut, räddning men retur rakt ut som Filip J slår i mål. Men Filip är offside när skottet går och målet döms bort.

Istället kan hemmalaget sätta igång och gå till anfall till höger där vi först stöter vilket gör att man kommer ner till kortlinjen och där alldeles för enkelt kan börja gå in mot mål förbi tre av våra gubbar då vi inte vill få en hörna emot oss, och sen får man in bollen framför mål, avslut som Jakob Knutsson hinner ner och gör en benparad på men returen rakt ut till en helt fristående hemmaspelare som enkelt kan slå bollen i mål. Kvitterat, 1-1. Falu BS första riktiga anfall och alldeles för passivt försvarsspel av oss över hela planen.

Falu BS åker sedan på en utvisning innan man har en ny lyra. Sankan hoppar för att nå bollen och det ser ut som han tar den på axeln men domaren tycker annat och åker fram och blåser straff, det ser också ut som det är utanför straffområdet men domaren som befinner sig i mittcirkeln tycker sig se att det är innanför straffområdeslinjen och att det tar mer på armen än på axeln.

Jakob gör sig stor i målet och skottet går lite till hans höger lågt och då räddar han med benskyddet.

Jakob Knutsson räddar straffen.

 

Vi närmar oss halvtimmen spelad nu. Falu BS ställer om men Jonathan Husberg Alm jobbar bra i defensiven och kan bryta men hemmalaget får frislag trots att brytningen är klockren. Vi får sedan en ny hörna nä Lindahl kan kliva runt till höger, det är nära på hörnan men bollen utanför till slut.

Falu BS fortsätter att tro på sitt lyrspel, nästa lyra blir för lång och går hela vägen ner till Jakob i målet. vi har sedan ett nytt fint anfall som slutar med en ny hörna till oss, skott över.

Nästa avslut vi har går utanför när Jonte samspelar med Lindahl, får tillbaka bollen och skjuter.

Men 1-2 kommer. Matchminut 33. Lukas Mattsson hotar in på offensiv planhalva och vänder ur och spelar till Måns Racov som släpper till Lindahl som gör en gubbe och sen passar i sidled till Jonte som kliver in i mitt på Falu BS planhalva och kan skjuta några meter utanför straffområdet, bollen tar på en försvarare och landar framför Lindahl som enkelt kan lyfta den i mål. 2-1 till oss.

Kvitterat igen

Fem minuter till paus nu. Återigen slappnar vi av för några sekunder och slarvar i vårt försvarsspel och då blir vi straffade igen. Anfall till höger precis som vid förra målet, och återigen stöter vi bort oss en och en gång efter gång och hemmaspelaren kommer hela vägen in i straffområdet och sätter där en kort pass i sidled och Jakob är chanslös i målet. 2-2. Återigen: slarvigt av oss, vi jobbar inte som ett lag och går bort oss, här ser man också att det räcker med att man slappnar av några sekunder så blir man straffad, så bra är alla lag i denna serien.

Vi har sedan en hörna utanför och Falu BS har ett lyft som leder till en hörna som vi tar med vårt rus. Kort därefter blåser domaren av första halvlek.

 

Paus

Ingen superhalvlek av oss. Det ser lite segt ut samt att vi slarvar på deras bägge mål. Vi vet att vi har någon växel till i oss och bestämmer tillsammans att gå ut i andra och trycka på lite mer samt jobba i vartenda situation defensivt.

 

Andra halvlek

Vi börjar med bollen nu. Filip Fransson kommer till skott men det täcks. Falu BS har sedan en bra djupledsboll men vi gör en bra brytning.

Vi har sedan en bra omställning. Jonte centralt spelar ut till VJ till höger som år ner och kan spela snett inåt bakåt in i straffområdet till Filip J som blir fri men målvakten får ner benskyddet och räddar. Falu BS har sedan en omställning som leder till ett frislag till höger, man sätter igång och spelar över till vänster där vi kan bryta genom Lindahl som passar Filip J, får tillbaka bollen och kommer till avslut, räddning.

vi närmar oss timmen spelad. Algot Thuresson får loss bollen på egen planhalva till höger och kan spela till Filip J som tar den över mittlinjen, sätter ut höger till VJ som har farten upp, kan vika innanför ytterhalv och innanför en stötande back in i straffområdet och där få på ett avslut som tar målvakten rakt ut till Algot som fyllt på och enkelt kan slå bollen i mer eller mindre öppet mål, vi leder igen med 3-2.

Viktor Johansson har tagit sig fram och avslutat, returen snappar Algot Thuresson upp och slår i mål. 

 

Hemmalaget har sedan en omställning och kommer till avslut men Knutsson räddar, returen skjuts utanför.

Jonte hittar sedan fram med en pass till VJ som går emellan försvararna in i straffområdet och går omkull, men ingen signal från domarna som kanske kunde blåst straff här.

Knutsson får sedan göra en ny räddning när hemmalaget kommer till avslut.

Solklar straff

vi kommer sedan ner till höger och spelar in bollen men för nära mål och målvakten tar den, när kan sen skrinnar ut för att kasta tappar han bollen och plockar upp den igen, det får man inte göra då det blir som hemåt spel och ska vara straffslag. Men domarna har inte koll på läget alls och förklaringen vi får är att de tycker att vår spelare är på målvakten så att denne tappar bollen. När bollen tappas är vår närmsta spelare två meter ifrån honom så totalt feldömt av domarna. Ingen straff.

Men vi tuggar vidare, försöker att inte lägga fokus på domarna. Matchminut 67. Liw med en kort pass till Jonte in på offensiv planhalva, flipp mot VJ som VJ tar emot och avslutar på. Mål och utökad till 4-2 i vår favör.

Falu BS har sedan en ny lyra som Gustav Wallin slår undan.

Hemmalaget åker sedan på en ny utvisning innan vi har ett anfall där bollen passas ut höger till Jonte som går ner och fixar en hörna. Skottet i ruset. Falu Bs fortsätter med sina lyror, denna når fram och man kan avsluta men utanför. Hemmalaget har sedan en hörna som även den skjuts utanför.

Vi testar också en lyra genom Liw som VJ nästan får tag i men bollen blir för lång. Falu BS har även de en lång lyra innan man tar timeout i matchminut 81.

Vi förväntar oss en anstormning sista 10 med ännu mer långbollar och att man kommer att flytta upp folk i vårt straffområde. Första lyran de slår får vi frislag på då det blir liggandes spel av en hemmaspelare i vårt straffområde.

Filip Johansson och Viktor Johansson sätter igång en omställning.

Vi sedan en omställning där VJ åker på en ganska ful tackling och blir liggandes men han kan resa sig ganska fort. Utvisning för Falu BS.

Två minuter kvar av ordinarie tid nu. Ny boll in i straffområdet som Sankan kan bryta, åka ut mot sargen och spela sarg  till sig själv och kontra, passera mittlinjen och mitt på offensiv planhalva sätta ut bollen till höger till Filip Johansson som kan kliva runt sin försvarare in i straffområdet och lyfta bollen förbi målvakten i bortre gaveln. 2-5.

Viktor Lindahl åker sedan ut 10 minuter  i vad som ser ut att vara en väldigt billig utvisning och Falu BS har sedan ett avslut som Knutsson räddar, och et nytt avslut som han limmar enkelt.

Kort därefter blåser domaren av matchen.,

Vinst med 5-2. 

 

Summering

Två sköna poäng. Inget skönspel kanske men vi gör det vi ska. Lite sådär i första halvlek men i andra tar vi tag i det och är mer bestämda och resoluta.Domarna håller en nivå som är väldigt svajig vilket gör det svårspelat men vi säger tidigt att vi inte ska fokusera på dem och lyckas vi helt okej med.

Extra plus idag till William Liw som är en jätte både defensivt och offensivt i våra spelstarter. Liw är också den som idag tar tag i det och pushar på och får upp oss i nivå i andra halvlek.

 

Ett par timmars njutning av denna segern för att sedan börja fokusera på Ljusdal och lördagens match.

*****************

Mål Åby/Tjureda:

Viktor Johansson 2 st, Viktor Lindahl, Algot Thuresson, Filip Johansson.

Assist Åby/Tjureda:

Jonathan Svensson 2 st, Viktor Johansson, Linus Sandqvist

Andra-assist Åby/Tjureda:

Filip Johansson, William Liw.

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad falu BS skriver om matchen på sin hemsida HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.