Efter första förlusten för säsongen senast mot Lidköpings AIK fick vi snabb chans till revansch när vi två dagar innan julafton åkte till Lidköping för returmöte. 

A-lags premiär för Felix Gunnarsson som bytte på topp. Annars inga större ändringar i laget.

Laget:
Anton Svensson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Lukas Mattsson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Filip Johansson och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Viktor Johansson på topp.

Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Algot Thuresson, Felix Gunnarsson, Linus Karlsson och Jonathan Alm Husberg.

Första halvlek:

Vi har avslag, spelar bak bollen till Linus Sandqvist som direkt slår ett lyft som Viktor VJ Johansson nyper ner emellan två försvarare och kan slå i mål. 1-0 till oss redan efter sju! sekunder. Drömstart.

Vi hade pratat om LAIKs långa spel med framför allt deras fina utkast som vi såg i förra matchen. På ett av dessa utkast efter fem minuter har vi nog lite flyt när Gustav Wallin tar ner bollen med en klubba som är på gränsen till hög, men ingen avblåsning.

Matchminut 10 och vi får en hörna, kanonträff av VJ och bollen seglar upp i första krysset. 2-0 till oss.

LAIK reducerar omgående när man kommer fram till vänster och vi stöter varpå man kan hoppa innanför och gå rakt mot mål och avsluta. 1-2.

Felix Gunnarsson gör sedan sitt första byte och sina första minuter i allsvenskan och visar fin moral när han jobbar bra i defensiven och gör en fin brytning.

Felix Gunnarsson tog för sig rejält i sin a-lags debut, här är han på väg förbi LAIKs försvarare.

 

Kvitterat på hörna

LAIK får sedan en hörna efter dryga halvtimmen, skottet i muren men vi är inte tillräckligt snabba på returen som LAIK tar och slår i mål. 2-2.

Bägge lagen har sedan ett par lägen till innan paus där Jonathan Jonte Svenssons ribbskott det som är närmast mål. Men inga fler mål innan paus.

 

Paus

En ganska okej halvlek av oss. Men vi behöver växla upp någon växel till nu i andra för att kunna gå segrande ur matchen. LAIK är farliga och det gäller at vi är disciplinerade matchen ut.

 

Andra halvlek

Vi drabbas ganska omgående i andra av en utvisning när Måns Racov åker ut för fasthållning. Kort därefter slår vi en dålig pass på mittplan varpå LAIK kan bryta och ställa om och gå in lite för enkelt längst med kortlinjen och slå bollen i mål. 3-2 till LAIK som nu leder för första gången i matchen.

LAIK får sedan en ny hörna när vi närmar oss timmen spelad. Bra skott och det är 4-2.

Vi funderar på om det är timeout-läge men beslutar oss för att vänta lite och det var nog rätt beslut då vi bara tre minuter senare reducerar. Jonte driver bollen centralt på LAIKs planhalva, går ut till höger och avslutar med ett lågt skott som sitter intill bortre stolpen 4-3. Och fyra minuter senare så är det kvitterat, bra jobb vid sargen mitt på offensiv planhalva av Algot Thuresson och Filip Johansson som tillsammans vinner bollen och Fille kan spela kort in i plan till Jonte som går in och vid straffpunkten ungefär avslutar i mål. 4-4.

 

Vänster, vänster, vänster

Glädjen över kvitteringen blir dock kortvarig då LAIK återtar ledningen direkt. Frislag till höger precis utanför vårt straffområde och Anton Svensson skriker så det ekar i hallen vänster vänster vänster åt muren, men muren uppfattar inte det och således får LAIKs skytt fritt skottfält och sätter ett lågt skott som går i mål. 5-4. Slarvigt av oss att inte mura ordentligt.

LAIK har precis reducerat på frislag och Anton Svensson skäller på muren som inte ställde sig korrekt

Men vi ger inte upp och sex minuter senare, matchminut 71, så kvitterar vi återigen. Avslut av Viktor Lindahl som räddas till en hörna, skott i muren och Jonte är hetast på returen och slår den i mål. 5-5.

Två minuter senare ringer det igen. väldigt fint anfall av oss där Jonte driver upp bollen till höger till mittlinjen, kort inspel till Algot som viker in centralt och sätter ut vänster till Lukas Mattson som kliver runt sin försvarare och iskallt väntar ner målvakten och snyggt petar bollen förbi honom med en fin iskall dragning. Vi leder igen med 6-5.

Vi åker sedan på en ny utvisning och LAIK går för en kvittering men deras avslut täcks eller går utanför.

Vi får sedan en straff. Målvakten har läst på och flyttar sig tidigt åt vänster och får straffen rakt på sig och gör sedan en bra räddning på returen.

LAIKs målvakt har precis räddat straffen och är här på väg att också rädda returen från Viktor Johansson

Klockan går, LAIK tar timeout men får inte till någon riktig anstormning och vi håller undan.

 

Vinst 6-5. 

 

Summering

Skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten i förra matchen och dessutom få revansch mot just LAIK. Vi gör en bättre match idag än senast och även om vi släpper fem mål som vi kanske inte är helt nöjda med så ska man också ge LAIK cred då de är farliga offensivt med ett annorlunda spel som är lurigt att försvara sig emot. Offensivt gör vi fler mål idag och skapar en del chanser till utöver målen.

Nu är det julhelg och sedan laddar vi för annandagsderbyt mot Nässjö.

 

*****************

Mål Åby/Tjureda:

Jonathan Svensson 3 st, Viktor Johansson 2 st, Lukas Mattsson

Assist Åby/Tjureda:

Filip Johansson 2 st, Linus Sandqvist, Viktor Lindahl, och Algot Thuresson.

Andra-assist Åby/Tjureda:

Jonathan Svensson.

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR,

Matchrapport hittar du HÄR

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.