Returmöte mot Finspång som vi slog precis innan nyår med 7-1. 

Måns Racov och Viktor Johansson tillbaka. Lukas Mattsson och Felix Gunnarsson inte tillgängliga då de spelade World Cup med U17.

Algot Thuresson in som vänster ytterhalv. Måns tillbaka på sin backplats men bytte också på ytterhalvspositionerna och då gick Linus Karlsson in som back. Jonathan Alm Husberg bytte på topp och Melvin Mattsson bytte på defensiva mittfältet.

Laget:
Anton Svensson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Algot Thuresson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Filip Johansson och Filip Fransson offensiva mittfältare.
på topp.

Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Linus Karlsson , Melvin Mattsson och Jonathan Alm Husberg.

Första halvlek:

vi börjar med bollen och slår ett lyft som blir långt och går över kortlinjen. Vi vinner sedan boll igen och har ett riktigt fin anfall där bollen går som på ett snöre och vi kommer runt, spelar in och avslutar men det täcks, bollen går ut till oss igen en bit utanför straffområdet och vi tar nytt avslut men Finspång lyckas täcka även denna gång, bollen över kortlinjen till vår första hörna i matchen. Filip Fransson tar i och bollen sitter stenhårt i ribban.

vi har börjat matchen bra. Nytt fint anfall när William Liw driver upp, vänder ur och sätter in Viktor Lindahls som spelar över till vänster till Jonathan Jonte Svensson som skjuter, men i utsidan av burgaveln.

Finspång slår sedan en lyra som Gustav Wallin enkelt tar ner och Måns Racov kan ta bollen och vi kan börja om igen. Vi kan sedan kliva runt igen till höger och få en ny hörna. Skottet denna gången i ruset och Finspång kan ställa om men vi jobbar hem och kan ta ett frislag på mittplan, och då hinner vi ställa upp igen.

 

Liw ger oss ledningen

Matchminut 8 nu och vi trycker på. Jonte driver upp till höger, vänder ur och släpper till Lindahl som sätter över vänster till Liw som tar ett par skär och avslutar lågt i bortre burgaveln utan chans för målvakten att nå. 1-0.

Finspång försöker sedan gå till anfall två gånger om men bägge gångerna jobbar Jonathan Alm Husberg väldigt bra i defensiven och kan bryta innan Finspång ens kommer in på vår planhalva. Jonte hittar sedan fram med en flipp till Viktor VJ Johansson men målvakten är följsam och räddar när VJ inte riktigt får upp bollen i avslutet.

vi gör sedan 2-0 när vi närmar oss 20 minuter på matchklockan. Bollen till Algot Thuresson som kliver iväg till vänster ner  på kortlinjen  in ett par meter och sedan ett inspel som tar en försvarare och bollen går ut utanför straffområdet där Liw fångar upp den och sätter en kort pass i sidled till Jonte som avslutar snabbt med ett fös-skott och bollen sitter precis intill stolpen.

Finspång har sedan ett bra omställningsläge men Linus Karlsson som kommit in på backplats gör en bra brytning. Filip Johansson kommer sedan till avslut efter att VJ vunnit boll men målvakten räddar.

Mål på hörna

Vi försöker sedan slå en lyra som Finspång slår undan till en hörna för oss. Linus Sandqvist drar till, stenhårt rakt upp i nättaket och det är 3-0. Finspång kommer sedan till skottläge men skjuter utanför i ganska så bra läge.

Finspång har precis tagit avslut men bollen seglar en bit utanför målet

 

Istället gör vi 40 minuten senare när Lindahl hotar, vänder ur och spelar Fransson som sätter i sidled ut vänster till Algot som kommer i fart, tar emot och går fram till två meter utanför straffområdet till vänster och klipper till och målvakten hinner inte få ihop händerna och bollen går i mål. 4-0.

Vi har spelat halvtimmen nu. Avslut utanför och vi är lite slöa med att komma i position och ställa upp och Finspång är snabba i korgen och sätter igång med ett utkast och pass upp till sargen vid mittplan och då vi står högt kan man kliva förbi  och ner mot hörnflaggan och sedan spela snett inåt bakåt och vi fångar inte upp i straffområdet och man kan från nära håll avsluta ganska ostört, Anton Svensson är på bollen men den går i mål. 4-1.

Vi är sedan nära ett nytt mål efter ett fint anfall men Finspångs målvakt gör en ny bra räddning. Gästerna slår sedan en lyra som Wallin slår undan på tennis.

Viktor Lindahl och Jonathan Alm Husberg jobbar tillsammans i defensiven och kan bryta

Vi har sedan ett nytt fint anfall och får frislag till höger ett par meter utanför straffområdeslinjen. Liw slår frislaget snett bakåt in i plan ett par meter till Lindal som kommer, tar med bollen över centrallinjen en meter åt vänster och klipper till och får drömträff och bollen seglar upp i bortre krysset. 5-1.

Finspång reducerar igen

vi närmar oss slutet på halvleken, ungefär fem minuter kvar då Finspång får en hörna. Kanonskott av gästerna denna gång, och bollen sitter i första krysset. reducerat till 5-2.

Finspång har sedan ytterligare ett avslut på mål innan domaren blåser av första halvlek, Anton räddar.

 

Paus, 5-2

 

Helt okej första halvlek av oss. Spela lite mer varierat och med lite större marginaler ibland i passningsspelet.

 

Andra halvlek

Finspång med avslaget men första chansen går till oss när vi får en hörna, skottet i ruset. Vi får sedan en ny hörna tre minuter senare när Algot passar Filip J som kliver runt till höger och slår bollen på en motståndare och över kortlinjen. VJ skjuter i muren på mållinjen och bollen studsar ut till en framrusande Lindahl som drar till på volley, upp i taket. 6-2.

Vi gör sedan 7-2 av bara farten, Lindahl vickar sig igenom hela Finspång och blir fri men målvakten gör en grym enhandsräddning till hörna. VJ skjuter hörnan, mellan benen på målvakten som inte hinner ner.

 

Målen ramlar in med jämn takt

målen trillar dit i jämn ström nu.

Matchminut 57. Vi får frislag ute vid sarg till höger mitt på Finspångs planhalva. Liw spelar ett par meter hemåt till Lindahl som sätter in mitt i banan till Jonte som tar ett par meter och spelar tillbaka till Lindahl som åker in mo straffområdeslinjen och där sätter en kort passning i djupled till Husberg som dyker upp vid straffpunkten, och på ett tillslag rakar bollen i mål förbi målvakten som inte hinner reagera. 8-2

Matchminut 61. Jonte snappar upp bollen efter att vi tagit avslut och avslutar på nytt från straffpunkten, bollen täcks men Husberg är där och tar den och avslutar rakt på målvakten får returen rakt på klubban och slår den i öppet mål. 9-2.

Matchminut 73. Vi byter boll på mittplan, Sandqvist till Wallin som sätter i sidled till Lindahl som går in på offensiv planhalva och sätter en fin passning på djupet till Filip Johansson som tagit en bra åkning emellan back och ytterhalv och tar emot med ryggen mot mål, vänder upp och blir fri och väntar ner målvakten och lägger bollen i mål. 10-2.

Filip Johansson väntar ner målvakten och lägger in 10-2.

Anton får sedan jobba lite och rädda ett skott som Finspång får iväg och vi får sedan spela med en man mindre när Wallin åker ut för fasthållning vid en omställning som Finspång har.

 

ytterligare två må i matchens slutskede

Matchminut 88 nu. Jonte till Fransson som skjuter, räddning till hörna. Fransson skjuter på hörnan, otagbart i nättaket. 11-2. Finspång sticker emellan och får en hörna som man försöker en variant på men man misslyckas helt och får inte till något avslut.

Vi avslutar sedan målskyttet på tilläggstid, Finspång försöker rensa men bollen blir inte bättre än att Fransson tar den en bit in på deras planhalva, spelar framåt till Lindal som flippar kort till VJ som blir fri, fintar höger går vänster och lägger bollen i mål. 12-2.

Slut.

Vinst 12-2. 

 

Summering

Stabil match. Vi har många många fina anfall och gör många riktigt fina mål. Lite oskärpa i passningsspelet ibland på egenplanhalva och mittplan och ibland frångår vi det vi säger lite, annars en väldigt bra utförd match.  Riktigt roligt med hela 9 olika målskyttar.

Bra insats av samtliga med extra plus till Viktor Lindahl som är inblandad i mycket vilket också syns i poängproduktionen, 2 mål, 5 assist och 1 andra-assist. Även beröm till Jonathan Alm Husberg, Mål för andra matchen i rad och jobbar hårt hela tiden vilket också ger utdelning.

Det återstår nu 8 matcher och vi är med i toppen som vi vill vara. Varje match och varje poäng blir viktig. Härnäst väntar en tuff bortamatch i Karlstad mot Boltic nu på lördag. Då går vi för två nya poäng.

 

*****************

Mål Åby/Tjureda:

Viktor Lindahl 2 st, Viktor Johansson 2 st, Jonathan Alm Husberg 2 st, William Liw, Algot Thuresson, Jonathan Svensson, Filip Johansson, Filip Fransson, och Linus Sandqvist.

Assist Åby/Tjureda:

Viktor Lindahl 5 st, Filip Johansson 2 st, William Liw 2 st, Filip Fransson.

Andra-assist Åby/Tjureda:

Jonathan Svensson 2 st, Viktor Lindahl, Gustaw Wallin, Filip Fransson.

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad Finspång skriver om matchen på sin hemsida HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR,

Matchrapport hittar du HÄR

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.