William Liw, som kom till oss förra året, har valt att aktivera sitt optionsår och följa med upp i Elitserien kommande säsong

William Liw anslöt till föreningen förra våren efter flera säsongers elitseriespel i IK Sirius där det mestadels blev spel som ytterhalv. Hos oss i vinter har William huserat på det defensiva mittfältet där han varit länken mellan våra lagdelar och hållit ihop defensiven med offensiven.

Med sin rutin, sitt lugn och sin spelskicklighet är han en spelare som gör sina medspelare bättre och gång efter gång sätter dem i bra lägen. William sliter oerhört  över hela planen och jobbar otroligt hårt i defensiven och städar undan mycket framför backlinjen. Dessutom bidrar William också offensivt, ofta är han den som startar våra anfall på egen planhalva vilket 18 andra-assist visar på. Lägg på det också 7 assist och 9 mål under vinterns säsong. En mycket godkänd poängskörd för en spelare som gör bidrar mest i det defensiva spelet.

William Liw i hemmamatchen mot Surte i vintras

 

William har snabbt kommit in i laget, gruppen och spelet, och trivs bra i Växjö tillsammans med flickvännen Nora som också kommit in fint och trivs.

På avslutningsfesten förra veckan utsågs William till säsongens mest värdefulla spelare med motiveringen ”På grund av sin förmåga att kitta ihop lagdelarna och göra sin omgivning bättre tilldelas William Liw utmärkelsen MVP”.. En mycket välförtjänt utmärkelse och i tacktalet nämnde William hur väl han och Nora blivit mottagna, hur han kommit in bra i laget och staden och han tackade tränarduon Johan och Christian för förtroendet de gett honom och för att han återigen hittat passionen för bandyn.

Riktigt roligt att William fortsätter i den gula tröjan!

 

****************************************

Willam Liw
Född: 15 april 1994, 30 år
Position: Mittfältare
Nr: 23
Klubbar:
Edsbyns IF (moderklubb), Falu BS 2014/15-2018/19, IK Sirius 2018/19-2022/23, Åby/Tjureda IF 2023/24 –

Säsonger i Åby: 1
Tävlingsmatcher: 24
Mål: 10
Assist: 7
Andra-assist: 18
Utvisningsminuter: 10

 


 

Spelare och ledare med kontrakt över kommande säsong (kontraktslängd inom parantes)

LEDARE
Johan Svensson, Huvudtränare (2024/25)

SPELARE
William Liw, (2024/25)

Jonathan Svensson (2024/25)

Gustav Wallin (2024/25)

Viktor Johansson (2024/25)

Måns Racov (2024/25)

Algot Thuresson (2024/25)

Philip Lindqvist (2024/25)

 

Lämnar