DEL 1 HÄR

Bra första halvlek av oss, Jämt där ute men vi känner att vi har bra koll på vad som sker. Bara fortsätta för vår del då vi vet att vi är starka sista 15-20 minuterna i matcherna.

Andra halvlek
Vi börjar med boll. Ganska omgående testar vi en flipp genom Jonte men den blir lite för lång och går över kortlinjen.
Kungälv är fullt lag på isen igen nu. Vi har sedan ett bra anfall, in på offensiv planhalva där vi sätter ut bollen till vänster till Fransson som skjuter och bollen är på väg in precis vid den bortre stolpen men målvakten gör en grym benparad trots att han ser bollen sent. Bollen ut till hörna för oss i stället. Vi kör en variant och det är ytterst nära att vi kan slå in bollen i mål men Kungälv hinner slå undan.

Kungälv har sedan en vass omställning som slutar i en hörna för dem som de skjuter över.

Mål
Vi har spelat drygt 50 minuter nu. Kungälv kommer runt till vänster men bollen över kortlinjen och det är vår boll. Anton sätter igång och bollen kommer till Viktor Johansson till vänster som tar med den diagonalt över till höger, sätter in Lindahl som går in på offensiv planhalva mitt i banan och sätter en perfekt passning ut till vänster till Jonte som tar emot, går in centralt och klipper till och bollen sitter högt mot det högra krysset. 1-0.

Kungälv har sedan en ny hörna, variant där man missar bollen när man ska avsluta.
Gästerna får sedan frislag ett par meter utanför vårt straffområde. Kort pet till Patrik Sunnanängs som tillåts gå diagonalt och komma till avslut strax utanför straffområdeslinjen, lite för passivt försvarsspel från oss där tyvärr. Skottet blir bra och sitter högt. Kvitterat till 1-1.

Timmen spelad nu. Kungälv har ett skott som går precis utanför. Det är ställningskrig på isen, Kungälv känns lite tröttare än oss och det känns som vi har bra kontroll.
Matchminut 68 och Kungälv tar timeout. Vi bara peppar varandra att fortsätta, vi vet att vi är starka sista kvarten.

Fler hörnor
Vi har sedan ett lyft som återigen är nära men lite lite för långt.
Kungälv har sedan en hörna men vårt rus är med igen och tar den.
Vi har sedan en hörna i Kungälvs rus efter att Jonte kommit runt och så när kunnat gå hela vägen in längst kortlinjen men Kungälv bryter i sista stund.

Kungälv testar sedan ett lyft som Linus Sandqvist enkelt tar ner på tennis, pass till Viktor Johansson som spelar vidare till William Liw som skjuter, täck till ny hörna som vi kör en variant på men den blir misslyckad.
Vi har passerat 80 minuter på klockan nu. Jonte går i väg men Kungälv bryter men inte bättre än att bollen går ut till ytterligare en hörna för oss. Lång hörna där Filip Fransson drar till och bollen går mellan ruset vilket skymmer målvakten som inte hinner ner och släpper den mellan benen in i mål. Vi leder igen, 2-1.

Kungälv måste nu flytta fram lite och jaga kvittering. Algot Thuresson kommer fram till vänster och avslutar men rakt på målvakten som snabbt kastar långt men ingen röd spelare i närheten där bollen landar.
Vi utnyttjar slarvigt bakåtpass
Fem minuter kvar av ordinarie matchtid. Vi har bollen ute vid sargen på egen planhalva men Kungälv pressat oss och vinner den men Fransson jobbar hårt och stressar Kungälvs bollförare som slår ett pass bakåt i plan men den blir för lång och går förbi Kungälvsspelaren som den var avsedd för och Philip Lindqvist kan fånga upp bollen och åka sig fri och med två försvarare jagandes i ryggen vänta ner målvakten och lägga bollen i mål. 3-1.

Det är två minuters tillägg så ca sju minuter kvar. Vi vinner boll och spelar runt den för att få tiden att gå. Vi får ett frislag där vi får till ett avslut på mål men målvakten räddar.
Kungälvs bästa chans till reducering kommer när de får ytterligare en hörna någon minut innan full tid men vi rusar perfekt igen.
Tilläggstiden spelar vi av utan att låta Kungälv skapa något mer och domaren blåser av.

Vi vinner med 3-1.

Summering:
Härligt med seger i premiären. Vi gör en väldigt bra match överlag. Alla tar sina roller och vi jobbar stenhårt och för varandra. Vi gör det vi pratat om och har fullt fokus över 90 minuter.

Nu gäller det att vi är ödmjuka och inte svävar iväg för att vi slagit en utav seriefavoriterna, utan det är fortsatt fullt fokus som gäller. Varje träning och varje match måste vi vara lika foksuerade som vi var i denna matchen.

Hela laget förtjänar beröm för dagens insats, som sagt så gör alla sin roll mycket bra.

Nu hemmamatch kommande lördag mot IF Boltic. Ett boltic som ockås tippas högt upp i tabellen i år. Köp din biljett redan nu så ses vi på lördag.

*****************

Mål Åby/Tjureda:
Jonathan Svensson, Filip Fransson, och Philip Lindqvist.

Assist Åby/Tjureda:
Viktor Lindahl 2 st.

Andra-assist Åby/Tjureda:
Viktor Johansson.

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Läs/lyssna vad P4 Kronoberg säger om matchen HÄR.

Matchlogg hittar du HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.