Nytt förmodat topplag på besök i Eriksson Arena när IF Boltic gästade oss under lördagseftermiddagen. 

Efter vinsten mot IFK Kungälv i premiären och ytterligare en träningsvecka i oss så var vi laddade för uppgiften. Fokus på vårt spel och framför allt att sätta samma försvarspel som senast.

Laget:
Anton Svensson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Lukas Mattsson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Viktor Johansson och Philip Lindqvist offensiva mittfältare.
Filip Fransson på topp.

Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Linus Karlsson, Algot Thuresson, Jonathan Alm Husberg och Filip Johansson.

Första halvlek:

Vi börjar med bollen. Låter alla känna på den första minuten för att sedan gå till anfall på höger sida, Viktor VJ Johansson till Filip Fransson som kliver runt men en försvarare kommer emellan men bollen går till VJ igen som kan ta den med in i straffområdet där han får ett rejält slag över klubban, straff!

Fransson tar den men målvakten räddar skottet som går utmed isen.

Boltics målvakt räddar Filip Fransson straff med skridskon

Tre minuter senare och nytt fint anfall av oss men Boltic kan bryta i sitt straffområde. Boltic har sedan ett distansskott som vi täcker och minuten senare kommer man till nytt skottläge, denna gången från vänster och Anton får göra en parad med skridskon ut till hörna för gästerna.

Skott som går i muren på mållinjen varpå Jonathan Jonte Svensson kan ta bollen sätta kort ut sarg vänster till Gustav Wallin som snabbt sätter in i banan två meter till VJ som kommer med fart , tar med bollen upp mot mittlinjen och slår en boll på djupet mot Måns Racov som följt med i omställningen. Måns tar med sig bollen och kliver utanför Boltics libero ut i högervinkel och skjuter och får på ett bra skott, målvakten räddar men bollen ligger löst och Philip Linkan Lindqvist är först på den och kan peta in den från snäv vinkel. 1-0

Vi utökar

Boltic har sedan ett bra anfall men skottet går i utsidan av burgaveln. Vi utökar sedan till 2-0 i den 11e matchminuten. Filip Fransson får bollen till höger, vrider upp mot mittlinjen och sätter en kort pass ut höger till Viktor Lindahl somt ar ett par meter och sätter vidare ut höger till VJ, VJ sätter sedan tillbaka in till Lindahl som fortsatt sin åkning förbi två motståndare, Lindahl tar emot bollen, hoppar innanför nästa motståndare in mot straffpunkten och raspar iväg ett avslut som går genom vantarna på målvakten och in i mål. Ett mål som nog Boltics målvakt känner att han ska ha men mål är det och 2-0.

Boltic testar sedan en flipp men Wallin läser spelet och plockar enkelt ner. Vi har sedan ett nytt bra anfall, Jonte till William Liw till Fransson som skjuter, skottet tar målvakten och över kortlinjen men ingen hörna då domarna missar. Vi närmar oss 20 minuter spelade nu. Jonte med skott som räddas till en hörna för oss, vi skjuter hörnan i ruset.

Boltic kommer sedan ner på sin högerkant och får en hörna, vi är med och hörnan blir ofarlig. Gästerna får sedan frislag rakt framifrån en meter utanför vårt straffområde, skott utanför. Vi har sedan en bra omställning som slutar med att Jonathan Alm Husberg drar på från distans och bollen sitter stenhårt i stolpen, Filip Johansson slår returen i mål men blir avblåst för offside.

Vi har sedan en hörna som stannar i muren och returen täcks. Vi har sedan ett nytt bra anfall men målvakten räddar avslutet. Boltic har sedan ett avslut där Anton gör en fin räddning. Vi har sedan en ny hörna efter att VJ skjutit och målvakten styrt bollen över kortlinjen. Hörnan får vi tre avslut på men samtliga räddas och täcks. Minuten efter är det Boltics tur att få läge på hörna, men Anton räddar två gånger om.

Dubbla utvisningar

Tre minuter kvar till paus. Husberg åker ut tio minuter för fasthållning när Boltic ställer om på oss. Fransson har sedan ett distansskott som räddas innan vi åker på en utvisning till, denna gång är det Linus Sandqvist som får sätta sig för våldsamt slag.

Sista minuten tickar på och domaren blåser av första halvlek.

Paus

En okej första halvlek från oss, första 30 är riktigt bra, vi går ner oss lite sista kvarten. Fokus i början på andra att spela av utvisningarna och sen hitta tillbaka till vårt spel igen så fort vi är fullt manskap på isen.

Andra halvlek

Boltic, med två man mer alltså, är nära direkt när man sätter av direkt på avslag, in i vårt straffområdet och får bra läge men vi lyckas täcka och returen går precis över ribban. Vi täcker ytterligare ett skot kort därpå och Anton får sedan göra en räddning på nästa skott. Vi kan sedan sticka emellan när Lindahl får bollen centralt, vickar sig fram över kortlinjen och sätter bollen åt vänster till Jonte som skjuter, benparad till hörna. Fransson skjuter och bollen sitter lågt mellan benen på målvakten som ej hinner ner. 3-0.

Psykologiskt mål att få endast två minuter in i halvleken och dessutom med två man mindre på isen.

Boltic har sedan en hörna som skjuts i muren och returen är nära men vi täcker på mållinjen. Boltic får sedan ett mål efter frislag bortdömt för offside.

Klockan tickar på och både Husberg och Sandqvist kommer in från utvisningsbänken igen och vi är fullt manskap när klockan passerat 50 minuter lite drygt. Boltic har sedan en ny hörna som skjuts över och sen har man ett nytt bra läge när vi slarvar och tappar bollen men Anton räddar oss med en fin räddning. Det är sedan nära att VJ kan peta bollen i mål från nära håll efter att Filip Johansson trampat runt till höger och spelat bollen in i straffområdet, men Boltics försvar får undan precis framför VJ.

Lukas Mattsson står sedan för en fin aktion och tar sig fram på sin vänsterkant och kan spela bollen in i Boltics straffområde men vi är inte är.

VJ sätter dit fyran

Vi har passerat 60 minuter nu. Liw river och sliter till höger på Boltics planhalva, vänder ur och sätter tillbaka på Lindahl som går in mot mitten och droppar in Jonte som sätter ut höger igen till Liw som nästan ut med kortlinjen kan gå mot mål och på på ett avslut som målvakten släpper retur på och där är VJ och slår bollen i mål. 4-0.

Viktor Johansson har slagit in 4-0

Vi testar sedan en lyra men Linkan är offside. Viktor Lindahl åker sedan ut 10 minuter för våldsamt slag, något billig men blåst är det. Vi slår sedan en dålig pass bakåt som ger Boltic en bra omställning men Wallin är bra med och kan bryta. Det är mindre än 20 minuter kvar nu, Boltic har mycket boll och skapar en del samtidigt som vi känns lite ostrukturerade.

Skott som går utanför av gästerna, Ny omställning och ny bra brytning av Wallin. Runt till höger och in där man tar avslut som vi lyckas täcka, solklar hörna till Boltic men domarna missar. Anton får sen göra en ny räddning när Boltic kommer till nytt avslut. Man har sedan en hörna som skjuts över, en lyra som man får ner och lite ur vinkel skjuter utanför och ett nytt skott som Anton återigen gör en fin räddning på.

Reducering 

Drygt 10 minuter kvar. Boltic kliver ner till vänster och lyfter in bollen mot mål, Anton är på den med ena handsken men den går förbi honom och kan slås in i tomt mål från nära håll, 4-1.

Det är nästan bara Boltic nu. Skott som Anton räddar. Omställning som Wallin bryter. Nytt skott och ny räddning av Anton. Hörna där vi rusar bra och tar den. Vi sticker emellan med ett bra anfall men avslutet utanför. VJ är sedan nära ett friläge men bollen studsar ifrån honom när han tar emot den. Wallin gör sedan en ny fin brytning och Linkan har ett skott som går en bit utanför.

Straff det sista som händer

Matchminut 90 nu, skottförsök av Boltic som täcks och Linkan kan snappa upp bollen ute vid sargen till höger och ställa om, spela in centralt till Jonte som sätter vidare ut vänster till VJ som kan gå in i straffområdet och får ett rejält slag över klubban, ny straff till oss.

Viktor Johansson nerriven och ny straff till oss

Fransson kliver fram igen och denna gång sitter bollen stenhårt i krysset. 5-1.

Andra gången gillt, nu sitter straffen i krysset

Kort därefter blåser domaren av matchen.

Vinst med 5-1.

Summering

Ny härlig seger. En bra match av oss även om vi inte hittar vårt spel riktigt stundtals. Första 30 är bra, sen får vi ett par utvisningar som rycker sönder det lite. I andra börjar vi bra med två man mindre på isen och spelar smart och kan också utöka till 3-0. Resterande delen av halvleken sen är det Boltic som jagar och de skapar en del men vårt försvarsdel är klockrent.

En skön seger som sagt där vi kämpar och krigar  trots att spelet inte stämmer helt. Just vårt försvarsspel tar vi med oss, två insläppta på två matcher mot två riktigt bra lag, det är bra av oss.

Beröm till hela laget för slitet idag. Extra plus till Anton i mål som gör många fina räddningar och till Gustav Wallin som håller ihop försvaret och står för ett par makalösa brytningar.

Ny laddar vi om för en tuff uppgift på fredag borta mot Tranås.

*****************

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 2 st, Philip Lindqvist, Viktor Lindahl, Viktor Johansson.

Assist Åby/Tjureda:
Måns Racov, Viktor Johansson, Viktor Lindahl.

Andra-assist Åby/Tjureda:
Filip Fransson

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.