Derbymatch när vi åkte till Tranås för den första utematchen för säsongen.

Fokus inför match på inställning då prognosen sa regn. Så spela med lite mer marginaler och ha en plan klar för oss hur vi skulle agera ifall det blev så pass mycket regn att det inte skulle gå att spela utmed isen.

Inga större förändringar i laget. Jakob Knutsson in mellan stolparna. Lukas Mattsson iväg med U17 så Algot Thuresson in som ytterhalv. Filip Johansson lätt skadekänning stod över, Melvin Mattson och Svante Karlsson med på bänken.

Laget:
Jakob Knutsson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Algot Thuresson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Viktor Johansson och Philip Lindqvist offensiva mittfältare.
Filip Fransson på topp.

Bänken: Anton Svensson reservmålvakt, Linus Karlsson, Melvin Mattsson, Jonathan Alm Husberg och Svante Karlsson.

Första halvlek:

När matchen drar igång så är det faktiskt uppehåll. Vi börjar med bollen men Tranås vinner den efter ett tag och har fösta läget när man går runt till höger och försöker spela in bollen men för nära mål och Knutsson tar den enkelt. Vi testar sedan ett lyft slaget av Jonathan Jonte Svensson mot Philip Linkan Lindqvist men Linkan spetsar och bollen går död över kortlinjen.

Viktor Lindahl går sedan ner på högersida, spelar bollen, hemåt i plan varpå vi kan vända över spelet till vänster till Filip Fransson som skjuter och bollen täcks ut till hörna. Hörnskottet fastnar på muren i mållinjen.

Tranås får sedan en hörna efter en flipp som vi täcker undan över kortlinjen. Vi får undan förstabollen efter hörnan men rakt ut till en hemmaspelare som kan ta nytt avslut men det går över ribban. Tranås får minuten senare en ny hörna, även denna skjuts över.

Jonte trampar sedan runt och skaffar oss en ny hörna, skott på mål men målvakten räddar.

Linkan är sedan nära att plocka ner en ny lyra, denna gången slagen av William Liw men den blir någon decimeter för lång.

Regnet kommer igen

Vi är i matchminut 8 nu och regnet börjar falla igen. Fransson lår en lyra och det är nära igen att vi får ner bollen men den går över kortlinjen till slut. Tranås har sedan två hörnor tätt efter varandra där vi rusar väldigt bra bägge gånger och avstyr.

Linkan är sedan inte långt ifrån att styra ett inspel av Liw i mål från nära håll men bollen passerar honom.

vi får sedan en ny hörna efter att Fransson skjutit och bollen täckts. Fransson skjuter även på hörnan, pang i första krysset. 1-0 till oss.

Vi har spelat 21 minuter nu, Jonte vickar sig fram in i Tranås straffområde innan de lyckas bryta. Tranås har sedan en fin soloprestation och man kommer till avslut som Knutsson räddar. Knutsson får sedan rädda igen, denna gången en benparad på ett distansskott. Bollen ut till en hörna som hemmalaget skjuter utanför. Vi har sedan ett fint anfall med en boll i djupled till höger till Viktor VJ Johansson som hittar en pass över till vänster till Fransson som skjuter men målvakten klarar.

Hörnorna ger utdelning

vi närmar oss halvtimmen spelad nu. Regnet faller men inte värre än att det går att spela hyfsat längst med isen. Algot Thuresson fyller på till vänster, får bollen och kliver runt och skaffar en ny hörna till oss. Fransson igen och det är 2-0 till oss när bollen går in intill stolpen mellan alla ben på mållinjen.

Tranås försöker sedan en lyra som blir för lång innan man får till en omställning och ett avslut som Knutsson räddar. I nästa anfall för hemmalaget jobbar Jonte och Algotbra ihop ute vid sargen och gör en snygg brytning. Man har sedan en ny lyra som Linus Sandqvist enkelt plockar ner och vi kan starta att anfall som slutar med att Jonathan Alm Husberg får bollen till höger och vinner oss en ny hörna. Denna gång är det Linus Sandqvists tur att skjuta och han gör som Fransson, klipper dit bollen vid första stolpen. 3-0 till oss.

Det hinner sedan inte gå en minut innan vi utökar till 4-0. Tranås slår en lyra som blir lång och vi börjar om, Fransson kommer ner och hämtar bollen, slår en lyra mot Svante som en försvarare tar ner men inte bättre än at VJ kan ta bollen vrida in i plan och droppa den till Jonte som kliver in framför Tranås backlinjen och rakt framifrån klipper till och får bra träff och bollen sitter högt i mål.

Det är nu 8 minuter till paus, Algot bryter en ny lyra som hemmalaget slår innan hemmalaget också har ytterligare en hörna som vi plockar med vårt rus. Klockan tickar på och domaren blåser av första 45.

Paus

En bra första halvlek av oss där vi är effektiva på hörnor framåt samtidigt som vi håller tätt bakåt. Regnet kommer och går men det går att spela vilket vi också gör på ett bra sätt.

Bara att fortsätta med vårt fina defensiva jobb i andra så ska detta lösa sig.

 

Andra halvlek

Tranås börjar med bollen och regnet tilltar nu igen. Vi vinner boll och Lindahl slår ett lyft men vi åker ihop och får inte fatt i bollen. Vi får sedan en hörna som vi skjuter utanför innan Tranås får en hörna som Knutsson räddar och vi får sedan undan returen.

Vi får sedan frislag ute vid sargen till höger mitt på offensiv planhalva. Linkan petar till Lindal som vrider in i banan och spelar sedan över till vänster till Algot som fyller på, kliver runt sin försvarare och slår in bollen i straffområdet. Försvaret är på bollen men får inte undan den bättre än att VJ kan snappa upp den och slå in 5-0 från nära håll.

Tranås har sedan ett hörnskott över och vi kan börja om, bollen till Jonte som slår ett lyft och denna gången tar Linkan ner den men målvakten är med och räddar till hörna.

Fransson, utan något rus alls på sig, klipper till igen och bollen sitter och det är 6-0 till oss.

Vi har spelat runt timmen nu. Vi slappnar av kort i försvarsjobbet och låter Tranås nr 63 Konstantin Akhlestin vända upp alldeles för lätt vilket gör att han kan sätta en bra pass till en medspelare som avslutar, precis utanför.

Vi fortsätter att få bollen i nät

Vårt 7-0 mål som kommer i 63 matchminuten är riktigt vackert. Philip Lindqvist hotar och vrider ur vid mittlinjen, sätter in Lindahl som tar fart, spelar kort ut åt höger till Jonte som kliver innan för Tranås ytterhalv och spelar kort i sidled tillbaka till Lindahl som kommer in i straffområdet till höger och lyfter bollen upp i bortre krysset. Vackert!

Svante har sedan ett skott som smiter en bit utanför innan vi gör 8-0. Tranås med avslut utanför. Jakob rullar ut bollen till Jonte som sakta glider upp mot mittlinjen, kollar upp och slår en perfekt lyra som Linkan tar ner i fart och fri med målvakten lyfter han in den vid första stolpen.

Matchens enda utvisning kommer sedan och den drabbar hemmalaget.  Då passar vi på at göra 9-0. Jonte åker sick-sack genom hela Tranås och serverar VJ på bortre stolpen, öppet mål och det är 9-0 till oss.

Knutsson räddar sedan en hörna innan Jonte har ett avslut i stolpen efter en fin passning av Liw.

Felpass straffar sig

Ungefär 15 minuter kvar av matchen nu. Vi vinner boll på egen planhalva men slarvar sedan och slår en dålig passning så Tranås får tillbaka bollen och kan sätta en passning i oss som gör att Tobias Petersson kommer mer eller mindre fri och kan lyft bollen i mål, 1-9.

Tranås tar direkt efter målet timeout.

Linkan har sedan ett skott utanför och Tranås har sedan ett frislag som också går utanför. Vi har sedan frislag som Fransson skjuter utanför. Tranås drar ett långt utkast som Gustav Wallin tar ner men andrabollen studsar till en hemmaspelare som blir fri med Knutsson i mål. Men Jakob är följsam och väntar ut Tranåsspelaren och räddar bollen som sedan går på Tranåsspelaren och ut över kortlinjen.

Med tre minuter kvar till 90 gör vi sedan 10-1. Vi bryter när Tranås anfaller och ställer om, men Tranås kan bryta tillbaka, dock jobbar vi bra i forecheckingen och pressar Tranås så de tappar boll till Jonte som spelar kort bakåt till Lindahl som skär in framför Tranås backlinje och sedan spelar kort på djupet till Linkan som tar emot vid straffpunkten och klipper till, mål.

Tranås reducerar igen på stopptid

Vi slappnar sedan av för en sekund och Tranås får till en bra omställning på oss och då reducerar man till 2-10. Matchklockan står på 92 och domaren blåser av matchen så fort vi gjort avslag.

Vinst med 10-2. 

 

Summering

Tredje raka segern efter en ny väldigt stabil insats. Vi försvarar oss återigen bra vilket blir nyckeln till segern ihop med vårt vassa skytte och vår inställning till att ta jobbet för varandra.

Vi vet att vi är starka på hörnor vilket vi visar idag, fyra hörnmål på 10 försök gör att vi nu gjort sex hörnmål på de inledande tre matcherna, detta på sammanlagt 26 hörnor vilket ger en hörnprocent på 26 vilket är otroligt bra. Dessutom släpper vi in få på när vi har hörna emot oss, 0 hittills.

Även om vi släpper in två mål idag som känns lite onödiga så har vi endast släppt in fyra mål på tre matcher, försvarsjobbet vi lägger ner är imponerande och det gäller att vi fortsätter på detta viset.

Plus idag till hela laget för inställningen och jobbet som läggs ner. Extra plus till Filip Fransson som med sin vilja och hårda jobb på planen visar vägen för det jobba som alla tar.

 

Tack

Hela laget riktar också ett stort tack till Åby Bulls och övriga supportrar som var på plats och hejade fram oss, Samt till Supporterklubben för riktigt goda mackor som vi fått och njöt av på hemresan. tack!

Tyvärr inga bilder från matchen då undertecknads kamera inte ville vara med och leka i regnet denna kväll.

 

*****************

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 3 st, Philip Lindqvist 2 st, Viktor Johansson 2 st, Linus Sandqvist, Jonathan Svensson och Viktor Lindahl,

Assist Åby/Tjureda:
Jonathan Svensson 5 st och Viktor Lindahl 3 st, Viktor Johansson.

Andra-assist Åby/Tjureda:

Philip Lindqvist,

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad Tranås skriver om matchen på sin hemsida HÄR

Läs vad Bandypuls skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.