Den första utav fyra dubbelhelgen där söderlagen möter lagen från den norra poolen står för dörren.

För oss innebär det match mot Örebro SK på lördagen och sedan mot Katrineholm på söndag. Det spelas totalt fyra dubbelomgångar under säsongen och dessa är intressanta då det är viktiga poäng som det spelas om, det är i dessa omgångar som lagen från de två olika poolerna möts, samt att återhämtning, vila och kost är spelar stor roll när det spelas match två dagar i rad.

Lagen som lyckas bra under dubbelhelgerna brukar historiskt vara de som är med i toppen av serien på slutet av säsongen. Förra säsongen lyckades vi väldigt bra i dubbelhelgerna med idel segrar och full pott, 16 poäng, på de åtta matcherna.

Både Örebro och Katrineholm tillhörde förra säsongen den södra poolen medans de i år tillhör den norra.

Örebro SK – Lördag kl 15.00

Först ut på lördag gästas vi alltså av Örebro SK. I fjol spelade vi 7-7 mot Örebro på bortaplan efter att Örebro kvitterat på straff sent. Hemma i Eriksson Arena blev det 6-6.

Örebro startade med en förlust mot TB Västerås med 6-4 men har efter det tagit tvår raka segrar, 4-1 mot Falu BS och 5-1 mot Borlänge.

Man har haft lite omsättning på spelare i truppen men har ett lag som om de får till det, kommer att vara med i toppen av tabellen. Av de 13 mål man gjort hittills är 8 spelmål, ett på straff  och fyra på hörna. En hörnprocent på 17% är imponerande så är gäller det att vi har koll på skyttar och är vakna med vårt rus.

Det är ett lag som besitter sina bästa kvalitéer i det offensiva spelet där mycket av spelet går genom de rutinerade bröderna Simon och Robin Folkesson. Andra spelare att ha koll på är nr 5 Victor Janers, nr 60 Filip Bergman och nyförvärvet Linus Doktare som gjort sju mål hittills varav tre på hörna.

Förutom Oscar Larsson som är avstängd ser Örebro ut att ha samtliga spelare tillgängliga.

——————————————————–

Katrineholm Bandy – Söndag kl 15.00

På söndagen gästas vi av Katrineholm Bandy. Ett väldigt ungt lag med en medelålder på under 22 år. Man har flera spännande spelare i laget och många finska inslag.

Man har tappat sin store skyttekung Linus Doktare till Örebro, på plussidan har man bland annat William Hallberg som svarat för två mål hittills.

Man startade seriespelet med en 2-1 seger mot Borlänge. Efter det har man åkt på två förluster i jämna matcher, 3-4 mot Djurgården och 4-6 mot Ljusdal.

Av de 9 mål man gjort är 8 spelmål. I vintras vann vi med hela 12-2 hemma och med uddamålet 8-7 borta.

——————————————————–

För vår del gäller det att att fortsätta med vårt. Jobbet över hela plan och att vi går in fullt i alla situationer. Fasta situationer blir en viktig nyckel, framfor allt i matchen mot Örebro på lördagen.

Det gäller också att vi är noggranna i förberedelser över hela helgen för att ha energi för två matcher som nog kommer bli tighta och täta.

vi räknar också med bra stöd på läktaren så köp din biljett och kom till Eriksson arena både på lördag och söndag och hjälp oss till två nya segrar.

——————————————————–

Läs vad Örebro säger inför lördagens match på sin hemsida HÄR.

Läs vad Katrineholm säger inför söndagens match på sin hemsida HÄR.

Läs vad Smålandsposten skriver inför matcherna HÄR, (Kan kräva inloggning)

——————————————————–

Följ matchen via Bandygrytan
Följ matchen på Bandygrytan, Örebro HÄR och Katrineholm HÄR.

——————————————————–

Matchen sänds på Bandyplay och på SMP, om du har konto på de sidorna. Du hittar sändningarna via länkarna nedan.

Bandyplay: Örebro HÄR, och Katrineholm HÄR.

SMP: Örebro HÄR och Katrineholm HÄR.