Så var det dags för den första utav fyra dubbelhelger med matcher mot lagen från den norra poolen. Först ut: Örebro SK.

Örebro ett lag som det alltid blir jämna matcher emot. Vi vill fortsätta med vårt spel som vi haft i inledningen av serien, dvs stenhårt jobb i defensiven och stor delaktighet.

Philip Lindqvist inte tillgänglig. Viktor Johansson upp på topp och Filip Johansson och Filip Fransson som vingar. på bänken  idag fanns Linus Toresson med.

Laget:
Anton Svensson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Algot Thuresson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Filip Johansson och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Viktor Johansson på topp.

Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Linus Karlsson, Lukas Mattsson, Jonathan Alm Husberg och Linus Toresson.

Första halvlek:

Örebro börjar med bollen och slår ganska omgående en lyra som Gustav Wallin inte har några problem att plocka ner. Vi har sedan vårt första anfall när Viktor Lindahl passar ut till vänster till Filip Fransson som skjuter men en bit utanför.

Matchens första hörna tillfaller sedan gästerna som får igenom skottet men Anton gör en enhandsräddning. Fransson har sedan ett nytt skott, denna gången täcker man men bollen går till Lindahl som tar nytt skott, utanför.

Jonathan Svensson slår sedan ett bra lyft som Viktor VJ Johansson, trots hård uppvaktning, lyckas plocka ner och få till ett avslut på som Örebros målvakt räddar till vår första hörna i matchen. Skottet i ruset.

Jonathan Svensson slår ett lyft mot Viktor Johansson

Vi får sedan en ny hörna sedan vi kunnat kontra genom Jonathan Alm Husberg som passar till Jonte som fixar hörnan. Vi testar en variant  men missar passningen.

Vi har spelat tio minuter nu. Nytt fint anfall av oss när Jonte driver upp till mittplan, spelar ut höger till Filip Johansson som går ner och spelar snett inåt bakåt till Filip Fransson som skjuter men i utsidan av burgaveln.

Ny misslyckad variant

Örebro har sedan ett avslut på mål som Anton räddar innan vi får en ny hörna som vi återigen testar en variant på men vi misslyckas igen.

Vi har sedan en bra omställning där Jonte passar VJ som släpper bollen tillbaka till Jonte som kommer till avslut, räddning till en ny hörna som målvakten också räddar.

vi slarvar sedan på mittplan och tappar bollen varpå Örebro kan ställa om och komma till skott i bra läge men de skjuter tack och lov utanför. Gästerna försöker sig sedan på ett lyft men man tar ner det med hög klubba och det är frislag till oss.

Vi närmar oss 30 minuter på klockan när vi fixar fram ytterligare en hörna. Fransson får bra träff och bollen sitter stenhårt i nättaket. 1-0 till oss.

Och bara två minuter senare kan vi utöka till 2-0. Filip Johansson får bollen till höger, trycker ner och vänder ur och spelar kort till Jonte som kan gå ner mot kortlinjen igen och spela in bollen framför mål och där dyker VJ upp och får träff på halvvolley från nära håll. Mål.

Vi är sedan nära två gånger om på en ny hörna men Örebro får undan bollen till slut.

Örebro tar skott ur snäv vinkel som Anton Svensson räddar

Vi spelar bra

Vi spelar bra, Vi tillåter inte Örebro att skapa mycket och det känns som vi har koll på dem i defensiven, samtidigt skapar vi en del chanser framåt och har ett par bra omställningar. En ny sådan kommer när Filip J trampar loss med bollen och spelar till VJ som avslutar men målvakten parerar till en hörna som vi skjuter utanför.

Örebro sticker emellan och slår en lyra men den blir lång och går över kortlinjen. Nästa fina anfall vi har slutat återigen med skott från VJ, och räddning till  hörna. Vi försöker en variant igen men misslyckas.

Mindre än fem minuter till paus nu. Ny omställning och Jonte kan sick-sacka sig fram men avslutet i bra läge går i utsidan av burgaveln.

Örebro har sedan en hörna som vi tar med vårt rus och sedan har gästerna även en bra boll i djupled som ger ett kanonläge men Anton kommer ut och parerar till en hörna. Domaren visar att det är ett skott som gäller på hörnan och det går utanför.

 

Paus

En bra första halvlek av oss där det känns som vi har kontroll. Dock är inte Örebro ofarliga och vi säger i paus att vi måste fortsätta med vårt fina defensiva arbete.

 

Andra halvlek

Andra halvlek börjar dock på sämsta sätt för oss. Vi har avslag men Örebro vinner bollen och får till ett skott som vi lyckas täcka till en hörna. Hörnskottet dock träffar mål ganska mitt i och går förbi både mur och målvakt, reducerat till 1-2.

Örebro får sedan in bollen i vårt straffområde och det blir rörigt och bollen går i stolpen innan vi får undan. Örebro får sedan en utvisning sedan man gått hårt åt VJ som vickar sig fram i banan och blir bentacklad till höger precis utanför straffområdet. Frislaget slår Fransson in mot straffpunkten där Lindahl kommer, tar emot och tar ett par meter in i straffområdet och lägger bollen i stolpen och ut till Algot Thuresson som avslutar direkt men målvakten som fortfarande är sittandes på baken efter stolpskottet får upp handen och räddar till en hörna.

Hörnan skjuter Linus Sandqvist på men skottet tar i muren och går ut två meter utanför straffområdet där Fransson klipper till på halvvolley och bollen studsar in vid bortre stolpen. 3-1.

Örebro får sedan frislag en bit utanför vårt straffområde, men bra rus och vi avvärjer och täcker ut bollen till en hörna. Anton räddar hörnan och limmar sedan ett nytt avslut som Örebro har.

Måns Racov rusar bra och täcker undan Örebros frislag

Vi kontrollerar matchen

VI har spelat 60 minuter nu. Det känns som vi har bra kontroll på matchen. Örebro får två hörnor, den första plockar vi med ruset, den andra fastnar i muren på mållinjen och VJ kan slå undan. Vi har sedan ett nytt fint anfall där VJ passar till Filip Johansson som avslutar men Örebros målvakt gör en ny fin räddning.

Örebro har sedan en lyra som tas ned men läget blir inte jättebra och skottet går utanför.

Vi fortsätter sedan att skapa lite lägen. William Liw till Lindahl som avslutar, räddning. Jonathan Alm Husberg till Filip Johansson och nytt avslut, men ny räddning.

Kontrar in fyran

Vi är i matchminut 77 nu. Örebro anfaller och vi lyckas bryta precis utanför vårt straffområde, Örebro vill ha frislag men domaren slår ut med armarna och vi kan ställa om istället. Lindahl tar bollen och slår en kort pass till Jonte som sätter iväg, passerar mittlinjen oh går in centralt och rakt igenom Örebros backlinje och kan fronta en stillastående libero som blivit backande och framför honom få till ett avslut som går in förbi både libero och målvakt in i mål. 4-1.

Jonathan Svensson på väg igenom och sätter sekunderna senare 4-1

Anton räddar sedan ett avslut från Örebro innan Jonte testar ett nytt avslut men denna gången tar Örebros målvakt skottet. Örebro får sedan en hörna med tre minuter kvar av ordinarie tid. Man kör en variant som vi inte alls är med på och då är det reducerat, 2-4.

Vi har sedan en hörna som vi skjuter utanför. Det är nu endast 1.5 minuters tilläggstid kvar av matchen. Örebro försöker få till en sista chans och Jonte åker på en utvisning för slag på skridskon. Örebro får sedan en hörna till men domaren visar ett skott. Skottet går precis utanför och domaren blåser av matchen.

Vinst med 4-2. 

 

Summering

Stabil insats av oss och en bra start på helgen. Matchen är jämn, framför allt i första halvlek men vi utnyttjar vårt skytte till 1-0 och gör sedan 2-0 kort därpå. Ledningen ger oss sedan lite trygghet och gör att vi kan få lite bättre kontroll på matchen därifrån. Örebro reducerar direkt i inledningen av andra halvlek men vi viker inte ner oss utan tuggar på.

vi håller ihop defensiven bra och de två mål vi släpper in idag är bägge hörnmål. Offensivt skapar vi faktiskt en del lägen men Örebros målvakt gör en bra match.

Defensivt en riktigt bra insats av hela laget som sagt och offensivt gör vi också mycket bra. Lite extra plus idag till Viktor Johansson som fick flytta upp som anfallare och rev och slet hela matchen.

Efter matchen laddade vi batterierna med spagetti och köttfärsås i cafeterian. riktigt gott! Nya tag redan om mindre än 24 timmar mot Katrineholm.

*****************

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 2 st, Viktor Johansson, och Jonathan Svensson.

Assist Åby/Tjureda:
Viktor Lindahl 2 st, Jonathan Svensson

Andra-assist Åby/Tjureda:

Filip Johansson.

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad Örebro skriver om matchen på sin hemsida HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.