Tabelljumbon Surte på besök. Ett Surte som tappat i stort sett hela laget sedan i vintras och fått börja om med ett ungt lag mestadels bestående av division 1 och 2 spelare.

Surte har haft en tuff inledning på serien med i snitt 10 mål insläppta per match. Ingen risk för underskattning från vår sida dock utan vårt fokus i veckan har fullt ut varit på att spela vårt spel och gå in helhjärtat för uppgiften.

Laget:
Jakob Knutsson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Lukas Mattsson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Filip Johansson och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Viktor Johansson på topp.

Bänken: Anton Svensson reservmålvakt, Linus Karlsson, Algot Thuresson, Jonathan Alm Husberg och Svante Karlsson.

 

Första halvlek:

Vi börjar med bollen och sätter direkt upp ett anfall men åker offside. Surte får sedan matchens första hörna efter en snabb omställning. Hörnskottet i räddar Jakob Knutsson och vi kan lyfta undan returen ut till sargen där en Surte-spelare försöker lyfta in den mot vårt straffområde igen men Måns Racov kan ta bollen, driva upp och mitt på egen planhalva sätta en meter i sidled till Viktor Lindahl som kliver iväg och kan gå rakt igenom hela Surtes lag, innanför ytterhalv, emellan back och libero och fri med målvakten lyfta upp bollen högt i nät. 1-0 redan i den andra minuten.

Viktor Lindahl kliver igenom och sätter kort därefter 1-0.

Jonathan Jonte Svensson kommer sedan fram centralt och skjuter och målvakten räddar till en hörna som vi skjuter över. Surte får sedan en ny hörna när vi slår en dålig pass bakåt men vi reparerar då vi rusar bra och tar hörnskottet.

Matchminut 8 nu. Surte vänder ur på mittplan men vi ligger bra i våra positioner och Filip Fransson kan störa bollföraren så att han tappar bollen ifrån sig till Viktor VJ Johansson som tar den och sätter av framåt och viker in åt vänster framför backlinjen och skjuter ett lågt skott vis första stolpen som målvakten in når. 2-0.

Vi slarvar sedan lite i vårt straffområde och Surte får nästan öppet mål men vi kan få undan bollen i sista sekund. Vi snurrar sedan upp fint igen, ett par pass och bollsläpp på egen planhalva innan William Liw får bollen till höger av Lindahl, sätter ut till Jonte som tagit en åkning utmed sargen och kan kliva ner och flippa in bollen i straffområdet där VJ dyker upp, tar emot och slår bollen i mål. 3-0.

Vi har kort därefter nästa fina anfall men Surtes målvakt gör en bra räddning. Surte har sedan en ny hörna som de skjuter utanför.

VJ gör sitt tredje

Matchminut 18 nu. Filip Johansson kan gå ner till höger och vinna ett frislag precis utanför straffområdeslinjen nästa ändå nere vid kortlinjen. Fransson tar det och lyfter in det mot första stolpen och där står VJ och slår in bollen på volley, 4-0 och en äkta hattrick av Viktor, misstänkt hög klubba men domarna har dömt för mål och inga vidare protester från Surte heller.

Minuten efter gör vi sedan 5-0. Vi ställer om efter att Surte slagit bort ett frislag på vår planhalva, Lukas Mattsson till Filip Johansson tillbaka till Lukas Mattson in på offensiv planhalva och Lukas slår sedan en fin boll i djupled på tre meter till VJ som åkt emellan back och libero, kan ta emot och bli helt fri och enkelt lägga bollen i mål.

Gustav Wallin gör sedan en bra brytning när Surte anfaller och vi kan ta bollen och skaffa oss en ny hörna. men vi skjuter återigen över. Surte får sedan en utvisning när Fransson dras ner när han försöker kliva runt till höger.

Med en man mer på isen gör vi sedan 6-0 i matchminut 25. Vi hotar till höger, vänder ur och sätter hem och över till vänster där Liw spelar Jonte som åker tillbaka över till höger och spelar en boll diagonalt på djupet mellan Surtes back och ytterhalv till VJ som tar emot och kan gå rakt in mot mål och avsluta säkert. 6-0, VJ femte mål för kvällen.

Surte nära friläge

Surte har sedan ett bra anfall när man kommer in på vår planhalva till vänster och spelar en pass in i oss och en bra åkning ser ut att ge friläge men Linus Sandqvist jobbar hem och ifatt och kan bryta fint.

Jakob Knutsson får sedan ingripa och rädda ett frislag som Surte har och försöker sedan med ett långt utkast men det blir för långt.

Vi har spelat halvtimmen av matchen nu. Wallin åker ut 10 minuter för slag på skridskon. Lukas gör sedan en fin brytning när Surte kommer i ett nytt anfall, Lindahl har ett avslut efter pass av Liw men det får utanför och Surte försöker en lyra som blir för lång.

Bra försvarsspel tvingar Surte att vända ur.

Jonte ser sedan ut att få ett friläge efter en fin nertagning på ett fint lyft men domarna blåser offside, Helt fel.

Lukas tar sig sedan fram och kommer till avslut men en bit utanför.

Halvlekens sista minut nu. vi vänder spel på Wallin som spelar till Fransson till vänster. Fransson sätter bollen på djupet till VJ som tagit samma åkning som vid 5-0 målet, tar emot bollen mellan back och libero och blir fri och är målvakten chanslös, 7-0.

Kort därefter blåser domaren av första halvlek.

Paus

Bra första halvlek av oss, Surte har svårt att hålla ihop sitt försvar när vi kommer med vår tyngd och fart, vi kan dock släppa bollen ytterligare någon gång i anfallen så kommer vi få ännu enklare att ta oss fram.

vi bestämmer också att vi ska sätta högre press nu i andra när Surte har bollen. Annars bara att fortsätta.

 

Andra halvlek

Surte börjar med bollen och vi kliver upp direkt och kan då vinna boll, och komma till avslut men målvakten räddar. Fransson kommer sedan till skott som täcks till hörna. Fransson skjuter hörnan, i stolpen.

Vi har sedan en bra chans när inspel når fram till Filip Johansson men Surte kan bryta och lyfta undan över sarg och det är inslag till oss. Liw sätter igång till Lindahl som kliver runt och in längst kortlinjen och slår bollen mot mål och där står VJ och får klubban på bollen, 8-0

Knutsson räddar sedan ett frislag som gästerna har. Vi vinner sedan återigen boll med vår höga press, spelar hem och börjar om, bollen till Liw som spelar Lindahl som går in på offensiv planhalva och spelar kort till Jonte som gör en gubbe och kommer helt ostört till vänster in mot straffområdet och avslutar säkert upp i bortre krysset. 9-0.

Linus Karlsson och Gustav Wallin jobbar tillsammans och kan bryta när Surte gått till anfall.

VJ forsätter att måla

Timmen spelad nu. Jonathan Alm Husberg kommer sedan runt till höger och vinner en hörna. Men hörnskottet räddar målvakten, vi snappar upp bollen igen och spelar den bakåt i plan till Jonte som lyfter den diagonalt mot bortre ytan av straffområdet där Fransson kommer, tar ner och spelar in mot bortre stolpen och där står vem om inte VJ och petar in sitt åttonde mål för kvällen.

Surtes målvakt gör sedan två räddningar, först på Svante Karlsson skott och sedan ett hörnskott. Vi har sedan ett nytt fint anfall, Jonte centralt spelar ut vänster till VJ som spelar in till Filip Johansson på bortre som slår bollen i mål. men det blir bortdömt för offside trots att det ser ut som att passen från VJ går bakåt. Nytt konstigt domslut men bortdömt är det.

Vi får en ny hörna sedan målvakten räddat VJs avslut på ett lyft. Sandqvist skjuter hörnan, målvakten räddar men returen rakt ut och där tar Lindahl den och lyfter upp den i taket. 11-0.

Surte får sedan en hörna, Knutsson räddar och sätter igång till Liw som spelar Fransson till vänster som sätter bollen på djupet till Jonte och vi är tre spelare fria, Jonte gör det själv och väntar ut målvakten och lägger bollen i mål. 12-0 och Surte tar timeout. Dryga 20 minuter kvar av matchen.

Ett par minuter senare ringer det igen, Liw över mittlinjen, hotar och vrider ur och sätter in Lindahl som går ett par meter och spelar vänster till Jonte som gör en gubbe och sen från straffområdeslinjen kan lyfta upp bollen i bortre krysset. 13-0.

Surte slår bara långt nu

Mindre än 20 minuter kvar nu. Surte slår bara långt nu i stort sett och vi har bra koll detta. Husberg får ett friläge men skjuter utanför stolpen. Ny chans för Husberg minuten senare när Filip Johansson kommer ner till höger, spelar in och Husberg får klubban på bollen som blir liggandes jämte målvakten och då dyker Algot Thuresson upp och kan peta den i mål. 14-0.

Wallin följer sedan med upp i ett anfall och kan avsluta men målvakten klarar. Med tio minuter gör vi sedan 15-0. Lindahl till Jonte till Lindahl tillbaka till Jonte som kommer in i straffområdet till höger och lurar målvakten och lägger in den vid hans första stolpe.

VJ avslutar med sitt 9e och 10e

VJ gör sedan 16-0 på ett nytt friläge. Fransson över höger till Liw som passar Jonte som lyfter diagonalt över till höger där VJ tar emot och bli fri och enkelt rundar målvakten.

William Liw hotar, vänder ur och sätter in lagkamrat. Sju andra-assist från Williams klubba denna kväll blev det.

Den stora frågan nu var om Viktor skulle få göra ett tionde mål, alla spelare letar nu efter honom med sina passningar och han får några halvlägen men det ser ut som att matchen ska ta slut då klockan tickat över 90 nu. Men då kommer läget, Jonte till Lindahl till Jonte i på offensiv planhalva och sedan en kort boll diagonalt i djupled mot straffpunkten där VJ tar emot, blir fri och väntar ner målvakten och slår bollen i mål. 17-0 och Viktor 10e mål i matchen.

Kort därefter blåser domaren av, Slut.

Seger, 17-0.

 

Summering

vilken urladdning, Vi visste att om vi presterar som vi kan så ska vi vinna stort mot Surte. Starkt av oss att köra på i 90 minuter och kul att vi håller nollan. Överlag gör vi en stabil match, Försvaret är bra där och offensivt har vi många fina anfall.

Viktor Johansson gör alltså hela 10 mål och är giftig framåt och åker rätt hela tiden. Och då har vi många duktiga passningsspelare som kan hitta fram till honom. William Liw fortsätter med sitt stenhårda jobb som balansspelare på mitten och har idag hela sju andra-assist vilket visar vilken delaktighet William har i vårt spel, såväl offensivt som defensivt.

Nu laddar vi för derby i Nässjö på fredag kväll.

*****************

Mål Åby/Tjureda:

Viktor Johansson 10 st, Jonathan Svensson 4 st, Viktor Lindahl 2 st, Lukas Mattsson och Algot Thuresson.

Assist Åby/Tjureda:

Jonathan Svensson 4 st, Viktor Lindahl 4 st, Filip Fransson 4 st, Måns Racov,  Jonathan Alm Husberg.

Andra-assist Åby/Tjureda:

William Liw 7 st, Filip Johansson 2 st, Jonathan Svensson, och Viktor Lindahl.

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning), samt en Krönika om säsongen HÄR.

Matchlogg hittar du HÄR, och matchrapport HÄR.

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.