Bandyns stora dag, annandagen. Derby mot Nässjö IF. Det blev 2-2 i senaste mötet i början på december och 3-3 på försäsongen. Upplagt för en jämn match igen.

Tillskott i laget av Erik Quiros som lånades in från Gripen/Trollhättan. I övrigt ungefär samma lag och startuppställning.

Laget:
Anton Svensson i mål.
Gustav Wallin libero.
Måns Racov och Linus Sandqvist backar.
Viktor Lindahl och Lukas Mattsson ytterhalvor.
William Liw och Jonathan Svensson defensiv mittfältare.
Erik Quiros och Filip Fransson offensiva mittfältare.
Viktor Johansson på topp.

Bänken: Jakob Knutsson reservmålvakt, Algot Thuresson, Filip Johansson, Linus Karlsson och Jonathan Alm Husberg.

Första halvlek:

Nässjö börjar med boll men vi kan bryta ganska snabbt och ställa om genom Gustav Wallin som sätter iväg, passar Viktor VJ Johansson på kanten som går ner och lyfter in mot Wallin igen som tagit sig in i Nässjös straffområde. Wallin försöker nypa till på volley och det är nästan han får träff men bollen går förbi honom.

Vi har sedan en ny omställning, bollen till Viktor Lindahl som går ner och vinner oss en hörna, målvakten räddar. Ny hörna kort därefter efter att Jonathan Jonte Svensson klivit runt, denna gången fastnar skottet i muren på mållinjen.

Viktor Lindahl med bra hemjobb so gör att vi kan bryta Nässjös omställning.

Nässjö åker sedan offside på ett lyft och har sedan en hörna som skjuts utanför.

Lindahl står sedan för en fin genomåkning men avslutar utanför innan Nässjö har ett avslut som Anton Svensson räddar. Ny omställning för oss kort därefter när Lindahl bryter bra vid sarg och spelar Jonte som skjuter, utanför.

 

Nässjö tar ledningen

Vi har spelat drygt 20 minuter nu. Nässjö ställer om, kommer höger från oss sett och spelar bollen diagonalt framför backlinjen in mellan bortre back och halv och där dyker deras anfallare bort, tar emot och blir ren och gör 1-0 för gästerna. Fint anfall men vi missar helt at följa gubbe här.

Men vi kan kvittera ganska omgående. William Liw får bollen och går ner till höger, hårt lågt inspel snett inåt bakåt till bortre delen av straffområdet till Jonte som tar emot och skjuter, målvakten räddar och vi störtar på retur men innan vi hinner på bollen så stöter Nässjö in den i eget mål,

självmål. 1-1.

Nässjö har sedan ett frislag i bra läge som Anton räddar  och sedan ett nytt skott och ny räddning, denna gången till en hörna som vi plockar med vårt rus.

Erik Quiros var tillbaka i den gula tröjan och stod för en stabil insats matchen igenom. Här driver han upp bollen.

 

Vi har vänt

Sista fem minuterna innan paus nu. Filip Fransson kommer i skottläge, skottet täcks men bollen landar hos Liw som drar åt sidan förbi en stötande Nässjöspelare och sedan skjuter och bollen går i mål. 2-1.

Anton limmar sedan ett distansskott från Nässjö innan vi utökar till 3-1 i halvlekens sista sekund. Lukas Mattson kliver runt med bollen på sin kant och slår in den mot mål där den tar en försvarare rakt ut till Måns Racov som fyllt på i straffområdet och Måns lyfter upp bollen i nättaket.

Domaren blåser sedan av halvleken direkt när Nässjö gör avslag.

 

Paus 3-1 till oss.

Bra halvlek av oss. Vi skapar lägen och har koll på Nässjö i defensiven. Viktigt att vi är med från början i andra och inte släpper något onödigt tidigt.

 

Andra halvlek

Vi har avslag nu, hem med bollen och en snabb lyra som blir för lång. Nässjö slår också de en lyra som Wallin tar ner enkelt. Jonte har sedan ett skott efter en omställning men det täcks undan och Nässjö testar ett distansskott som Anton tar enkelt.

Viktor Lindahl kommer sedan centralt in på offensiv planhalva och kan sätta en kort diagonal flipp ut åt höger till Filip Johansson som tar emot och avslutar och bollen går i mål. 4-1.

Filip Johansson jublar efter att ha gjort 4-1

Gästade Nässjö har sedan två hörnor som bägge skjuts utanför

Nära 5-1 men offside

Vi är sedan nära 5-1 men Nässjös målvakt gör en fin enhandsräddning på Jontes skott och returen blir vi avblåsta för offside på. Istället kan Nässjö reducera  minuten senare när man kommer i anfall och skjuter från straffområdeslinjen, Anton räddar men kan inte hålla bollen och Måns hinner inte först på bollen som en Nässjö-spelare då kan slå i mål. 4-2.

Två minuter senare är det reducerat på nytt. Nässjö får frislag som vi täcker ut till en hörna. På hörnan får Markus Magnusson kanonträff rakt upp i första krysset. 4-3.

Vi har passerat timmen spelad nu och närmar oss matchminut 70. Vi anfaller genom Jonte som spelar kort i sida till Lindahl som glider emellan två motståndare och spelar tillbaka till Jonte vid straffområdeslinjen och Jonte kan glida in till straffpunkten och raspa bollen tätt intill stolpen i mål. 5-3.

 

Nässjö äter sig in i matchen

Nässjö har sedan två nya hörnor, den första räddar Anton, den andra går utanför. Nässjö jagar på nu för ytterligare en reducering och man slår en långboll som ser ut att bli lugnt men Anton får inte handsken på den och en framrusande Nässjö-spelare kan sno bollen precis framför honom och slå den i mål. 5-4.

Rörigt framför mål efter en hörna för Nässjö

vi har sedan en hörna över innan Liw får bollen och åker diagonalt och spelar ut till höger till Erik Quiros som kliver runt och spelar snett inåt bakåt till Jonte som avslutar, målvakten räddar men bollen går ut till Filip Fransson en meter utanför straffområdet skjuter på direkten och bollen går in lågt vid bortre stolpen. 6-4 med sex ordinarie minuter kvar att spela.

Nässjö tar timeout och det ger effekt då man direkt får iväg ett skott som Anton inte klarar att hålla och på nytt petar man in en retur. 6-5. och bara 30 sekunder senare får man en hörna och med ett dragskott drag man ditt bollen. 6-6 efter två mål på mindre än en minut.

Nässjö har sedan ett skott till som inte är så långt ifrån att träffa mål men det går utsidan av burgaveln. Lite tillägg och domaren blåser av.

Slut, 6-6 och delad poäng. 

 

Summering

Tungt tungt tungt, att tappa matchen på slutet. vår första halvlek är bra. I andra släpper vi in fem mål vilket vi inte kan vara nöjda med. sista fem, när vi precis gjort 6-4. där borde vi kunnat stängt matchen, visst det går fort i bandy men lite mer kyla och rutin från vår sida så borde vi inte gett Nässjö så många lägen där på slutet. Men det är bara ta lärdom.

Det är inte många matcher denna säsong där vi förlorat sista kvarten men idag gör vi det. Det är små marginaler och går som sagt fort i bandy.

Vi ligger fortfarande tvåa i tabellen och nu kommer två viktiga matcher framöver mot Finspång där det bara är full pott som gäller. Serien kommer avgöras de sista två-tre omgångarna och då ska vi fortfarande vara med där i toppen.

 

*****************

Mål Åby/Tjureda:

Självmål Nässjö, William Liw, Måns Racov, Filip Johansson, Jonathan Svensson, och Filip Fransson.

Assist Åby/Tjureda:

Viktor Lindahl 2 st,

Andra-assist Åby/Tjureda:

 

 

*****************

Se highlights från matchen HÄR

Läs vad Nässjö skriver om matchen på sin hemsida HÄR

Läs vad SMP skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Läs vad bandypuls skriver om matchen HÄR (kan kräva inloggning)

Matchlogg hittar du HÄR,

Matchrapport hittar du HÄR

Repris av matchen via SMP hittar du HÄR, och via Bandyplay HÄR.