Viktor Hulthammar, senaste fem säsongerna i IFK Motala, är nästa spelare vi välkomnar till Åby/Tjureda IF

Viktor Hulthammar är uppvuxen i Nässjö där han också startade sin bandykarriär och i tidig ålder gjorde debut i a-laget. Efter fem säsonger i Nässjö som inkluderade fem kval till Elitserien valde Viktor sedan vid 20-års ålder att prova vingarna i  just Elitserien och valet föll då på IFK Motala.

Elitseriedebut skedde hösten 2019 mot Vetlanda där Viktor svarade för ett mål och en assist i direkt i debuten. Under sin tid i Motala har Viktor spelat både som ytterhalv och på det offensiva mittfältet och det hann bli dryga 130 matcher med Motala i Elitserien och ca 70 poäng på dessa.

Viktor blir vårt fjärde nyförvärv och i honom får vi in en skridskoskicklig spelare med ett bra skott och med rutin från Elitserien.

Kontraktet är skrivet på 2 år och Viktor flyttar inom kort ner till Växjö.

 

Vi tog oss en pratstund med Viktor.

 

Hej Viktor, Berätta om dig själv, vem är du?

– En positiv och glad kille som vill att andra runt omkring mig ska ha det bra, en glädjespridare.

 

Hur kommer det sig att valet föll på Åby inför kommande säsong?

– Nej men vi ville testa något nytt jag och min sambo. Och rent bandymässigt känns det som att Åby vill något, De tänker framtid och har det framtidstänket med hallen och HPC och så vidare.

– Och sen också att det ska funka på den privata delen, och där känns Växjö som stad bra, helhetsbilden var det vi ville hitta för att vi ska trivas och så att jag ska kunna prestera så bra bandy som möjligt.

 

Du har på senare åren haft en mer offensiv roll, men har också spelat mycket ytterhalv i din karriär, Har du pratat med tränarna i Åby hur de tänker sig att använda dig?

– Det är väl en halv eller mittfältsposition, Jag trivs i bägge de rollerna.

– Jag har väl sagt det att jag spelar där jag kan bidra mest till laget, då kommer jag också att trivas i den positionen det blir.

 

Du har trivts bra i Motala där du utvecklats mycket och haft en stor roll, hur är det att fatta ett beslut att lämna en förening man varit i så pass länge?

– Det är klart att det är jobbigt, Sen är det skönt att kvalet gick så bra som det gjorde för oss. Vi lyckades verkligen sätta spelet under hela kvalet. Sen efter det så har det varit mycket tankar och funderingar fram och tillbaka. Så det är klart det är jobbigt men både jag och min sambo tror att detta kommer bli riktigt bra och då kör man till 100 procent på de

– Även fast vi spelade ett negativt kval så känns det som ett bra avslut eftersom vi klarade oss kvar, Hade vi åkt ur hade det nog känts jobbigare, Men sen var inte det klart att jag skulle lämna direkt efter kvalet utan det beslut kom en tid efter.

 

Tack för pratstunden Viktor!

 

***************************************

Viktor Hulthammar
Född: 7 april 1998, Fyller 26 år om ett par dagar.
Position: Ytterhalv/mittfältare
Nr: 17
Klubbar:
Nässjö IF (moderklubb) -2018/19,  IFK Motala, 2019/20-2023/24, Åby/Tjureda IF 2024/25 –

Meriter: P17, P19 och P21-VM, fem säsonger och fem elitseriekval med Nässjö IF. Närmare 130 Elitseriematcher med IFK Motala,  drygt 70 poäng i Elitserien.

 


 

Spelare och ledare med kontrakt över kommande säsong (kontraktslängd inom parantes)

LEDARE
Johan Svensson, Huvudtränare (2024/25)

 

SPELARE

Viktor Hulthammar (2025/26) – Ny från IFK Motala

Lucas Widman (2025/26) – Ny från IFK Kungälv

Linus Hagman (2025/26) – Ny från IFK Vänersborg

Kevin Runbom (2024/25) – Ny från Nässjö IF

Linus Sandqvist (2025/26)

William Liw, (2024/25)

Jonathan Svensson (2024/25)

Gustav Wallin (2024/25)

Viktor Johansson (2024/25)

Måns Racov (2024/25)

Algot Thuresson (2024/25)

Philip Lindqvist (2024/25)

 

Lämnar

Viktor Lindahl – Ny klubb ej presenterad