Nästa man in i a-truppen heter Oskar Lundgren, Välkommen Oskar!

Oskar Lundgren är 29 år (fyller 30 i höst) och är uppvuxen i Katrineholm där bandykarriären också startade. Oskar gjorde a-lags debut i Katrineholm som 15-åring säsongen 2009/10 och spelade sedan i sin moderklubb fram till säsongen 2016/17 när flyttlasset gick till Rättvik där det blev två säsonger. Säsongen 2018/19 värvades sedan Oskar till Elitserien och Bollnäs där det blev 10 spelade matcher och två mål. Oskar vände sedan tillbaka till IFK Rättvik för att få mer speltid och var med och tog upp dem i Elitserien. När Rättvik sedan åkte ur hösta serien så hörde Frillesås av sig och flyttlasset gick till Halland  där Oskar spelat de senaste två säsongerna.

Oskar är en tvåvägsspelare med bra fart och bra genombrottsstyrka, samtidigt som han sliter hårt i defensiven. I yngre dagar spelare Oskar mycket anfallare men på senare tid har det blivit mer spel som mittfältare där både en offensiv roll som en defensiv funkar bra.

Oskar kommer spela i nummer 94 och kontraktet är skrivet på tre år.

 

Vi tog oss en pratstund med Oskar

 

Oskar Lundgren, berätta lite om dig själv

– En kille som kommer från Katrineholm som har flyttat runt en del för att spela bandy, tycker bandy är det roligaste som finns

– Jag älskar sport överlag, gillar att spela padel, tennis, kollar mycket fotboll och hockey.

– Jag är 29 år, fyller 30 i höst, som tur var är det ingen ålder i bandy utan jag tänker att man håller på ett par år till.

 

Nu blir det Åby/Tjureda ett tag framöver, hur känns det?

– Det är väldigt inspirerande att få komma till Åby. Ett ungt gäng och en förening som vill framåt och för mig att äntligen kunna skriva ett långt kontrakt, det är väl något jag efterfrågat, att kunna se en längre satsning det är något som verkligen inspirerar mig.

– Så det känns skitkul, och man känner att man fortfarande har mycket kvar att utveckla och att få göra det över tid är inspirerande. Sen att få spela inne igen nu efter ett par säsonger ute, den är något jag ser fram emot.

-Sen nu med ett längre kontrakt hoppas jag även kunna bygga något runt omkring bandyn, det har jag inte rikligt gjort innan då jag flyttat runt en del och det blivit lite hackigt eller vad man ska säga.

 

Mittfältare, offensiv eller defensiv, vad kan du bidra med på isen?

– Efter att ha pratat med både tränare och assisterande tränare så känns det bra, de tror på mig i den rollen de tänker sig att ge mig och det känns som det kommer bli bra.

– Jag känner mig mer hemma på defensiva mittfältet, jag vill vara med och bidra både defensivt och offensivt. Just defensiv mittfältare det är min favoritposition. Mina spetsegenskaper är väl framför allt farten där jag kan bidra åt bägge håll, Sen gillar jag att gå på genombrott ibland och skjuta en del utifrån,  Samt att nu på slutet så har jag utvecklat mitt passningsspel en hel del också.

 

Känner du någon i Åby sedan tidigare?

– Nej faktiskt inte, det är helt nytt, både spelarna i laget och Växjö och Småland. Det är väl Linus Hagman som jag lärt känna lite nu det senaste året men annars är mycket nytt som sagt.

– Jag har inte varit och spelat i Åby många gånger heller, två gånger med Frillesås om jag minns rätt. Så jag har inte varit så många gånger i hallen heller.

 

När flyttar du till Växjö?

– Som det ser ut nu så ska lägenhet och så vara fixat till mitten på juli, så jag jobbar lite till här och sen förhoppningsvis hoppas jag kunna landa i  Växjö där i mitten på sommaren så man hinner komma på plats innan allt drar igång där i augusti i alla fall.

 

Tack för Oskar pratstunden och återigen, välkommen till Åby/Tjureda IF!

 

***************************************

Oskar Lundgren
Född: 8 oktober 1994, Fyller 30 år i höst.
Position: Mittfältare
Nr: 94
Klubbar:
Katrineholm Bandy (moderklubb) -2015/16,  IFK Rättvik 2016/17-2017/18, Bollnäs GoIF 2018/19, IFK Rättvik 2019/20-2021/22, Frillesås BK 2022/23-2023/24,  Åby/Tjureda IF 2024/25 –

Meriter: 4 Säsonger i Elitserien, de senaste två i Frillesås BK där det blev 15 poäng på drygt 50 matcher.

 


 

Spelare och ledare med kontrakt över kommande säsong (kontraktslängd inom parantes)

LEDARE
Johan Svensson, Huvudtränare (2024/25)

 

SPELARE

Oskar Lundgren (2026/27) – Ny från Frillesås BK

Viktor Hulthammar (2025/26) – Ny från IFK Motala

Lucas Widman (2025/26) – Ny från IFK Kungälv

Linus Hagman (2025/26) – Ny från IFK Vänersborg

Kevin Runbom (2024/25) – Ny från Nässjö IF

Linus Sandqvist (2025/26)

William Liw, (2024/25)

Jonathan Svensson (2024/25)

Gustav Wallin (2024/25)

Viktor Johansson (2024/25)

Måns Racov (2024/25)

Algot Thuresson (2024/25)

Philip Lindqvist (2024/25)

 

Lämnar

Viktor Lindahl – Ny klubb ej presenterad